Magazin Dedeman și galerie comercială, la Alexandria – Investiția creează 200 de locuri de muncă

0

Într-o conferință de presă comună, primarul Alexandriei Victor Drăgușin și senatorul PNL Eugen Pîrvulescu au anunțat, joi, oficializarea tranzacției cu Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj din țară, pentru jumătate din terenul deținut de Parcul Industrial, la ieșire din Alexandria către București. Pe terenul pentru care municipiul a primit 12 milioane de lei, vor fi construite atât un magazin de bricolaj Dedeman, cât și un centru comercial. Aproximativ 200 de locuri de muncă vor fi create prin această investiție, a explicat primarul Victor Drăgușin.

 

“Astăzi a fost semnat contractul între municipiul Alexandria și grupul de firme Dedeman, pentru realizarea unui hypermarket de bricolaj dar foarte important și pentru realizarea unui centru comercial în zonă. (…) În luna noiembrie, a fost emisă hotărârea de Consiliu Local, dar până atunci, fiind vorba de decizii politice, l-am abordat pe dl. Eugen Pîrvulescu, președintele PNL Teleorman, și i-am prezentat două subiecte importante – oportunitatea investiției pentru dezvoltarea zonei de nord a orașului și condiția impusă de Dedeman, și anume să nu fie politizat acest subiect. (…) Atunci, ca decidenți politici, le-am analizat, am hotărât ca votul să fie pentru această investiție, în luna noiembrie a fost emisă hotărârea de consiliu local pentru vânzarea acesui teren, a urmat prima licitație în ianuarie, când nu s-au prezentat doi ofertanți, așa cum prevede legea, a fost reluată licitația și acum trei săptămâni a fost adjudecată această licitație conform legii”, a explicat Victor Drăgușin.
Potrivit discuțiilor, investitorul este cel care aduce utilitățile în zonă și deviază rețeaua de medie tensiune care se află pe acest teren, a mai spus Victor Drăgușin, primarul Alexandriei.

 

Senatorul Eugen Pîrvulescu a ținut să precizeze că, fiind vorba despre o astfel de investiție, au fost lăsate deoparte animozitățile dintre cele două partide, iar decidenții politici au căzut de comun acord că investiția este una necesară și benefică pentru reședința de județ, dar și pentru Teleorman.

“Responsabilitatea unui om politic este aceea de a face și de a aduce investiții în județul Teleorman, să lăsăm deoparte orice luptă politică atunci când este vorba despre cetățean. Noi am fi vrut poate consecionarea și nu vânzarea, dar politica firmei respective este alta, prin urmare noi ca și liberali am gândit că este o investiție benefică pentru Teleorman. (…) Cu siguranță că acolo, în locația respectivă, se vor crea locuri de muncă , un hub cumva economic-comercial (…) Pentru noi a fost clar – dăm la o parte orice bătălie politică atunci când este vorba de cetățean, de creare de locuri de muncă, de asemenea investiție, despre o firmă cu capital românesc. Dincolo de asta, cred că în continuare că, pentru proiecte benefice, noi suntem într-o coaliție de guvernare, și astăzi putem spune că împreună putem să demarăm această investiție, dar și alte proiecte benefice pentru județ și pentru cetățeni”, a spus senatorul Eugen Pîrvulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here