Mădălin Borș, vicepreședinte PSD Teleorman: Guvernul actual nu servește toți românii! Încă un an de incompetență, încă o iarnă fără căldură pentru consumatorii vulnerabili

0

 DECLARAȚIE DE PRESĂ

Guvernul Cîțu a înțeles că este for executiv și își ia partea de execuție ad-literam: execută consumatorii vulnerabili. Guvernul a reușit să politizeze până și căldura din locuințele oamenilor, este incredibil. Suntem martorii unei incompetențe trans-ministeriale, una care ajunge în Parlament prost scrisă și interpretată. După ce a trenat prin ministere și pe mesele unor demnitari vremelnici, proiectul de lege intră în avizarea guvernului cu greșeli majore.

Avem o lege care definește o categorie vulnerabilă și reglementează un cadru legal pentru aceștia. Bun. Cum o face? Spune că intră în vigoare de pe 22 septembrie 2022. Adică nu din această toamnă, aproape ca blestemă românii săraci la încă o iarnă de frig. Noi suntem în 2021, pentru aducerea lor aminte!

După ce proiectul stipulează că prezenta lege intră în vigoare peste un an, conform actului de pe site-ul Guvernului, tot în același text este scris că un singur articol intră în vigoare în 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial (Art. 45). Articolul 45 spune că se elaborează și normele de metodologice pentru această lege la doamna Turcan, dar tot pentru septembrie 2022. Practic repetă greșeala, iar românii vor aștepta în frig un an în plus cât timp angajații dânsei se mai lămuresc cu energia.

Mă întreb sincer, un an așteaptă românii în frig ca să ce? Să-și tragă ei, PNL, USR PLUS ȘI UDMR sforile? Nu sunt bani și autoritățile acoperă asta? Tocmai am trecut peste o iarnă destul de grea. De ce este nevoie de un an de zile pentru elaborarea unor norme metodologice? Se dă legea la consumatorii vulnerabili ca s-o ardă în sobe iarna următoare? Cât de cinici putem să fim cu cei mai săraci dintre noi?

Solicit public colegilor mei din Parlament să ia act de această mârșăvie! Vom face dinam din drumurile premierului și celor doi miniștri (Muncă și Energie) între Guvern și Parlament, poate așa putem transforma prostia în căldură. Voi discuta și cu colegii din comisii, să schimbe prin amendament aceste erori. Sperăm ca puterea să înțeleagă că greșește grosolan aici, cu viețile românilor. A trecut o iarnă, mai urmează una în care ei vor ca românii cei mai vulnerabili să dârdâie de frig. Domnul Cîțu chiar nu are inimă?

Mădălin BORȘ – vicepreședinte PSD Teleorman

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here