Lovitură pentru PNL de la DNA – Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, suspect într-un dosar de corupție

0

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a fost audiat vineri la DNA, iar la ieşire a confirmat că a fost pus sub acuzare în dosarul reabilitării unor blocuri

Nicolae Robu a postat un mesaj pe pagina lui de Facebook, după ce a fost audiat la DNA Timișoara, precizând că nu a făcut nicio ilegalitate şi că are încredere în colaboratorii săi, dar de grantat garantează doar pentru el însuşi.

“Astăzi am fost chemat la DNA pentru a mi se aduce la cunoștință că am calitatea de suspect într-un dosar legat de anveloparea unor blocuri pe fonduri europene. Așadar, calitatea de suspect, nu aceea de pus sub acuzare, cum intoxică unii. Ce pot spune este că n-am nicio neliniște în ceea ce mă privește, pentru că n-am făcut personal nicio ilegalitate și nici n-am cerut altora să facă, nici pe această speță, nici pe altele. Dimpotrivă, mereu le cer tuturor colaboratorilor să respecte cu sfințenie legea”, a scris Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a explicat cum a fost implicat în dosarul reabilitării termice a blocurilor cu bani europeni.

“Eu sunt implicat în această speță: o dată prin refuzul de a satisface pretențiile proiectantului de a i se plăti sume peste valoarea contractului de achiziție -15.000 euro-, încheiat prin atribuire directă în baza și în limitele legii achizițiilor publice, pretenții rezultate în urma reevaluării de către el a valorii muncii lui, refuz suspectat de abuz în serviciu în dauna firmei în cauză. A doua oară prin faptul că am semnat declarațiile cerute de procedurile de accedere la fonduri europene că toate documentele conexe cererii de finanțare sunt legale -lucru asupra căruia eu am primit toate garanțiile de la aparatul de specialitate-, în condițiile în care există suspiciuni că s-ar fi comis de către anumite persoane falsuri etc. Evident, n-am avut știre de așa ceva”, a explicat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a precizat că nu garantează pentru nimeni și că își susține nevinovația.

“Firesc, îmi voi susține nevinovăția când voi fi chemat să dau declarații, eu prin tot ce am făcut acționând cu bună credință, cu convingerea că tot ce se întâmplă este legal, că fac o faptă bună, aducând României, Timișoarei, unui număr mare de familii, până la urmă -dacă îmi amintesc bine, 1.500!-, milioane de euro din fondurile europene nerambursabile. Iată, dacă tradiția în România este să se dea bani peste cât este meritat către firme ale unor membri din același partid cu decidenții, eu sunt acuzat că am dat prea puțin, că n-am vrut să plătesc niciun leu în plus peste cât prevede contractul! (proiectantul era membru important al PNL Timiș, cu activitate în Secretariatul General). În fine, țin să declar că eu iau ca pe ceva normal că sunt audiat, că, având semnătură pe niște documente care girează documente asupra cărora planează suspiciuni de ilegalitate -fals etc.-, mă fac suspect și am încredere că procurorul de caz va face lumină în ceea ce ne privește pe fiecare din cei implicați. Am încredere în colegii mei, altfel nu i-aș fi acceptat ca și colaboratori, dar de garantat eu nu garantez decât pentru mine! Este un principiu de viață al meu, la care am ajuns după circa 50 de ani de experiență”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here