Liviu Dragnea a anunțat apariția unui nou partid pe scena politică: “E un partid la început. S-a născut din lacrimi, deznădejde şi din suferinţă. A noastră, a tuturor”

0

Fostul președinte PSD Liviu Dragnea a anunțat apariția unui nou partid pe scena politică, un partid ce va avea drept principal obiectiv „bunăstarea românilor”. Un rol important în noua formațiune politică, care se numește Alianța pentru Patrie, îl va avea Codrin Ștefănescu, unul dintre social-democrații care i-au rămas alături fostului președinte PSD după condamnarea primită în dosarul angajărilor fictive.

Anunțul privind înființarea partidului Alianța pentru Patrie a fost făcut în prima apariție publică a fostului lider social-democrat, după eliberarea condiționată.

„Prin octombrie am avut o discuţie cu Codrin Ştefănescu. Mi-a zis că simte nevoia să sprijine apariţia unui nou partid care să nu mai fie măcinat de compromisuri interne, de oameni care nu au curaj, de acoperiţi, de infiltraţi, de tot felul de interese împletite care distrug un partid sau îl lasă acolo unde trebuie să fie – 20%. Am zis că sunt de acord şi îl voi sprijini cu tot ce ştiu eu, cu toată experienţa mea politică, administrativă, economică, să se întâmple acest partid. Am găsit mai mulţi prieteni de-ai lui, patru oameni obişnuiţi, dar cu curaj, care au devenit membri fondatori, Codrin neimplicându-se de la început în documente pentru a nu risca ca undeva, pe parcursul procedurilor, să se blocheze înfiinţarea partidului. Partidul s-a înfiinţat – se numeste Alianţa pentru Patrie. E un partid la început. S-a născut din lacrimi, deznădejde şi din suferinţă. A noastră, a tuturor. Dar şi din speranţa că încă se mai poate recupera România”, a declarat, Liviu Dragnea, duminică seară, la Realitatea Plus.

Fostul lider al PSD a precizat și că noua formațiune politică nu va fi una naţionalistă sau antieuropeană, iar principalul obiectiv al său va fi „bunăstarea românilor”.

„Principalul obiectiv al acestui partid îl reprezintă bunăstarea românilor şi este animat de patriotism economic. Nu este un partid naţionalist, nu este un partid xenofob, nu este un partid radical, antieuropean sau antiatlantic, dimpotrivă”, a mai spus fostul președinte PSD Liviu Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here