Liberalii și-au prezentat varianta de buget al județului – Proiectul PNL prevede construirea de cămine de bătrâni, noi puncte de lucru ISU, dar și reabilitarea Policlinicii

0

Liberalii și-au prezentat varianta de buget al județului – Proiectul PNL prevede construirea de cămine de bătrâni, noi puncte de lucru ISU, dar și reabilitarea Policlinicii

Președintele PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, împreună cu vicepreședinții Consiliului Județean – Adrian Florescu și Raluca Fedeleș și consilierul județean Florin Tiririșcă au vorbit, joi, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul organizației județene a PNL, despre proiectul PNL de buget pentru județ.

“Câteva obiective pe care noi ni le propunem pentru 2022. Ne-am gândit să suplimentăm sumele pentru naveta copiilor, pentru că Inspectoratul Școlar nu decontează toată suma (…) ne-am gândit să încurajăm munca copiilor și să dublăm cumva sumele alocate pentru olimpici, pentru a încuraja copiii care sunt buni și au performanță, sumele erau din punctul nostru de vedere mici și atunci le-am dublat pentru toți copiii olimpici ai județului Teleorman. De asemenea și pentru sportivii județului Teleorman să ducem o sumă dublă, pentru că performanța trebuie răsplătită. (…) Pentru Crucea Roșie alocăm o sumă anul acesta pentru activitatea pe care o desfășoară, pentru că este un ONG care chiar se vede și se implică în activitatea județului. De asemenea, lucrăm la vouchere pentru profesori, care vor fi strict pentru material didactic. Pentru ciclul primar, vom avea pentru prima dată anul acesta primul ghiozdan, din toamnă, undeva la 6 -7.000 de copii vor primi primul ghiozdan de la Consiliul Județean. De asemenea, am alocat o sumă considerabilă pentru centrala de la Spitalul Județean”, a spus președintele PNL Teleorman Eugen Pîrvulescu.

Senatorul PNL a vorbit și despre reabilitarea Policlinicii din Alexandria, despre patru noi cămine de bătrâni, pentru care se are în vedere accesarea de fonduri europene, dar și despre ridicarea unui nou spital în locul celui de oncologie.

 

“Ne gândim foarte serios și o să prindem în bugetul de anul acesta demolarea spitalului Vedea și proiectarea și gândirea unui spital poate fi de oncologie, trebuie să întrebăm specialiștii, facem o consultare publică și cu medicii din Teleorman. Ne gândim foarte serios la corpul C de la Spitalul Județean să-l ducem pe fonduri europene. De asemenea am alocat bani pentru cel modular aflat în curtea spitalului, pentru aparatură și ne gândim, de asemenea, să începem construcția pentru unul dacă nu mai multe drumuri județene. De asemenea, prindem în buget anul acesta cinci centre ISU ca cel de la Drăgănești Vlașca, care por fi împărțite pe zone, în funcție de necesitate și intervenția să fie cât mai rapidă. Avem în programul județean construcția de platforme pentru gunoiul menajer și cel din construcții, între localități, penrru ca oamenii să ducă acolo deșeuri care nu pot fi ridicate în acest moment de operatorul de salubritate”, a mai spus Eugen Pîrvulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here