La un pas de tragedie din cauza focului deschis, lăsat nesupravegheat

0

Un incendiu de vegetație uscată, izbucnit sâmbătă după-amiază la Salelele, putea duce la o adevărată tragedie, după ce flăcările s-au extins rapid la trei anexe din imediata apropiere.

 

Potrivit ISU Teleorman, două echipaje de salvatori profesioniști, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, împreună cu membrii SVSU Saelele, care au venit în sprijin cu o mașină de stingere, au intervenit aproape trei ore pentru a reuși să localizeze și să lichideze flăcările.

În incendiu au fost distruse bunuri de aproximativ 3.000 de lei, reprezentând cele trei anexe, pe o suprafață de circa 30 mp și vegetația uscată din interiorul gospodăriei pe circa 2.000 mp. Pompierii au reușit să salveze casa de locuit, valoarea acesteia fiind estimată la peste 20.000 de lei.
Cauza probabilă a acestui eveniment a fost focul deschis, lăsat nesupravegheat.

În această perioadă, pompierii militari teleormăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a nu mai puțin de 18 incendii de vegetație uscată, miriște și resturi menajere, pe raza localităților Zimnicea, Drăgănești de Vede, Dracea, Butculești, Poroschia, Măgura, Roșiorii de Vede, Tătărăștii de Sus, Cernetu, Crângu, Măldăeni, Segarcea Vale, Blejești, Saelele, Alexandria, Năsturelu, Obeasca de Sus și Peretu, anunță sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here