La Rosiorii de vede se dorește eficientizarea sistemului de iluminat public stradal, ambiental si arhitectural

0

Conducerea municipalității rosiorene își dorește costuri cât mai mici pentru iluminatul public. In acest sens a fost întocmit un proiect de hotărâre care a si fost votat de consilierii rosioreni in ultima ședința a consiliului local din data de 27aprilie. Proiectul prevede aprobarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul eficientizarea sistemului de iluminat public stradal, ambiental si arhitectural in Rosiorii de vede.
Iluminatul stradal cuprinde străzile principale si secundare din oraș, iluminatul ambiental cuprinde iluminatul perimetral si de acces in spațiile publice aflate in administrarea consiliului local, iar iluminatul arhitectural se referă la iluminatul fațadelor clădirii Primăriei.
Practic prin acest proiect se dorește înlocuirea corpurilor de iluminat vechi si ineficiente luminotehnic dar si din punct de vedere al consumului de energie. Odată cu schimbarea corpurilor se iluminat se vor schimba si consolele existente întrucât acestea nu asigura nici înălțimea si nici unghiul corect de iluminare a carosabilului in condițiile respectării SR13433, se arată in proiectul de hotărâre, la secțiunea iluminat stradal. In ceea ce privește iluminatul ambiental acesta se va face folosind corpuri de iluminat cu led postate pe consolele stâlpilor metalici la o înălțime ca va rezulta din proiectele luminotehnice.
La secțiunea iluminat arhitectural avem clădirea Primăriei. Aceasta va fi iluminată cu un număr de 10 baghete de led, pozate pe fiecare fațada pentru a pune in valoare clădirea Autorității locale printr-un iluminat nocturn uniform, discret de fond.
Documentația tehnica in faza de studiu de fezabilitate pentru obiectivul „eficientizarea sistemului de iluminat public stradal,ambiental si arhitectural in municipiul Rosiorii de vede, proiect fn/2016 întocmit de Sc proiect group SRL Alexandria a primit aviz favorabil al comisiei tehnici economice nr.36/10.04.2017.
Valoarea totala a proiectului se ridica la suma de 13,712mii lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here