Județul Teleorman: 12 cazuri de rujeolă confirmate în numai o săptămână

0

ALERTĂ în sistemul sanitar după ce, în numai o săptămână, 12 teleormăneni au fost diagnosticaţi cu rujeolă. Jumătate sunt bebeluşi cu vârsta între 3 şi 7 luni

Potrivit unui comunicat transmis de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în perioada 4-11 ianuarie 2019, la nivelul întregii ţări, au fost confirmate încă 36 de cazuri, în 8 judeţe. Astfel, numărul total de cazuri în Romania, raportat până la sfârşitul săptămânii trecute, este 15 636, din care 59 de decese.
Conform medicilor, peste jumătate din persoanele diagnosticate cu pojar din judeţul Teleorman sunt bebeluşi cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 luni, iar restul, cetăţeni de peste 30 de ani.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală, informează INSP. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii contra acestei boli. În România, 9 din 10 părinţi îşi vaccinează copiii, se mai arată pe site-ul Institutului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here