Iulică Rizea, director în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate, trimis în judecată pentru luare de mită

0

La peste cinci ani de la demararea cercetărilor, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Rizea Iulică Iulian, la data faptelor director al Direcției relații contractuale din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate (C.A.S.) Teleorman, pentru comiterea a trei infracțiuni de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit de procurori, s-a reținut că, în perioada 2014 – 2015, inculpatul Rizea Iulică Iulian, în calitate de director în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Teleorman, ar fi pretins și primit de la mai multe persoane, sume de bani și bunuri care nu i s-ar fi cuvenit, în legătură cu îndeplinirea, respectiv urgentarea îndeplinirii atribuțiunilor sale de serviciu.

Concret, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, inculpatul ar fi pretins bunurile respective pentru a aproba: încheierea unui act adițional astfel încât un punct de lucru farmaceutic să poată intra în relații contractuale cu C.A.S. Teleorman, încheierea, de către C.A.S. Teleorman, a unui act adițional cu un medic, prin care acesta solicita modificarea programului de lucru la cabinetul său individual, de la 3 la 6 ore pe zi, emiterea unei decizii de eliberare a unui dispozitiv medical (proteză auditivă). Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză, potrivit comunicatului de presă al DNA.

Iulică Iulian Rizea este fratele fostului director executiv al Direcției de Sănătate Publică Teleorman, Mioara Comana.

Cu cinci ani în urmă, Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pentru Rizea Iulică Iulian, care era acuzat că, în perioada decembrie 2014 – ianuarie 2015, a pretins şi primit sume de bani şi alte foloase, de la reprezentanţi ai unor agenți economici, cu care Casa de Asigurări de Sănătate avea în derulare contracte.

Concret, în perioada respectivă, pentru asigurarea unor bune relații de colaborare, pe parcursul derulării contractelor, inculpatul a pretins şi primit sume de bani cuprinse între 200 de lei şi 150 de euro, precum şi alte bunuri (sticle de băuturi alcoolice, parfumuri etc.)”, menționau anchetatorii în 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here