ISRAELUL NU E PROST. E ULTIMUL CARE AR PUTEA FI!

0

Cine încurajează Ucraina să meargă înainte, indiferent de costuri, e bolnav. Să se înroleze. E liber. De ce n-o face? E ușor să-i înarmezi, să-i încurajezi pe ucraineni stând deoparte. Războiul se va încheia cu negocieri. Cu cât mai mari vor fi daunele Ucrainei, cu atât mai mică va fi marja ei de negociere. E logic.

Dar faptul că unii vor ca Ucraina să meargă până la distrugere totală susține varianta vehiculată: e pionul ales. Pentru distrugerea economică a Rusiei. Bun, și ce rezultă din asta? Pentru economia lumii, vorbim. Că Rusia nu poate fi cucerită. Unde ne va duce?

La o criză economică nemaivăzută? Da. Va fi. Da, Rusia ar fi putut fi îngenuncheată. Cu o condiție: să fie părăsită de China, India, Pakistan, Orientul Mijlociu și țările din America latină și Emisfera sudică.

Uite că China, India, Pakistan, Iran, Brazilia, Arabia Saudită, Emiratele Arabe nu achiesează la planul occidental al sancțiunilor. Nici măcar Israelul nu achiesează. China și Rusia lucrează la un plan de înlocuire a petrodolarului cu petroyuanul.

De ce nu se aliniază Israelul, Arabia Saudită și Emiratele la planul occidental al sancțiunilor? 1. Sub administrația Trump, Israel, Emiratele Arabe Unite şi Bahrein au semnat la Casa Albă normalizarea relaţiilor: așa numitul Acord Abraham. 2. Din cauza retragerii sprijinului administrației Biden acordat saudiților în Yemen. 3 Deoarece Israelul nu e prost. Deși la conducerea Ucrainei sunt mulți evrei, Israelul știe că Zelensky și guvernul său, care numără mai mulți cetățeni evrei, s-au folosit de neonaziștii Azov și Adir pentru a lupta în Donbass împotriva rușilor.

De aici reținerea lui în a condamna Rusia și de a se alinia la sancțiunile occidentale. Iar dacă și Israelul e prooooost…! Păi sunt mai mulți evrei în Ucraina decât în Rusia? Sau mai mulți evrei în Israel născuți în Ucraina decât în Rusia? Și sunt mai mulți miliardari ucraineni decât ruși? De ce mai toți au fugit în Israel? Vezi și Abramovich.

De ce Zelensky a fost de acord ca negocierile să aibă loc la Ierusalim? Crede că ar avea vreun atu emoțional? El așa crede. Dar eu mă îndoiesc. Dacă cineva crede că Israelul, Mossad-ul, pot fi luați de proști de către neomarxiști și neonaziști, se-nșală. Poate că e varianta lui de a ieși cât de cât onorabil, după ce și-a făcut țara praf și lăsat din brațe de NATO. Acuma nu mai depinde el. Aia e tragedia.

Occidentul a calculat greșit. De 30 de ani. A mers pe doctrina Brzezinski – Kissinger. Dușmanul e Rusia. Deși, după căderea comunismului, Rusia trebuia să devină PARTENER. Rusia aparține culturii occidentale. Ce-au făcut „strategii” de la Washington? Au împins-o în brațele Chinei și Asiei. Și nu numai. Din prostie incomensurabilă.

Adevărata Resetare asta este: USA-UE contra restului lumii, coagulat în jurul binomului Rusia-China. De-aia turbează alde Rotschild, Schwab, Soros și oligarhiile militaro-industrială, Big Pharma și financiar bancară. Deja s-au configurat taberele. Și pentru ce a renunțat Occidentul la Rusia? Pentru Ucraina și Georgia? Da, din calcul greșit. Crezând că Rusia a fost scoasă din schemă.

E un punct de vedere. Oricine are dreptul să-l conteste. Cu argumente. Nu cu înjurături.

Viorel Pătrana

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here