IPOCRIZIA BRUXELLEZĂ

0

Ca să vedeți că nu degeaba critic ipocrizia UE, instituție care deviază de la principiile și valorile pe care a fost fundată, pe care le tot clamează indecent, pe care le încalcă ea însăși, în funcție de interese.

 

Săptămâna încheiată, grupul socialiștilor a încercat să pună pe ordinea de zi a Parlamentului European problema modificarii legislației electorale din România, în an electoral, prin asumarea răspunderii. Cererea a fost respinsă, miercuri, de plenul parlamentului reunit la Bruxelles cu un vot masiv împotrivă. Grupul socialiștilor a solicitat adoptarea unei declarații cu privire la aceste modificări, acuzând că ”se încalcă recomandările Comisiei de la Veneția, pe motiv că modificarea legislației privind alegerea primarilor în două turi are loc cu mai puțin de șase luni înainte de alegeri ” pe cale extraordinară, fără dezbateri și fără amendamente”. Ceea ce este corect.

În replică, reprezentații PPE au explicat, siderant, că e vorba de revenirea la alegeri în două tururi, un sistem democratic, și că ”Parlamentul European nu trebuie să fie antiromânesc”. Am postat că sunt de acord cu faptul că actuala legislație care prevede alegerea primarilor intr-un singur tur este deficitară. Deoarece sunt primari în funcție care au câștigat alegerile cu 15%, 20%, 25%… Numai că, modificarea unei legi greșite nu poate fi făcută prin încălcarea altei legi. Mai ales că aceia care vor s-o schimbe sunt exact cei care au și făcut-o, atunci le cădea bine.

Actuala lege a alegerilor primarilor într-un singur tur a fost moșită de PSD și noul PNL, rezultat din fuziunea PNL-PDL. Comisia de elaborare a noii legi electorale a fost condusă de liberalul Mihai Voicu. Iar Blaga a fost unul dintre cei care au impus PNL-ului atunci această linie. De ce? Era in interesul lor ca PNL-ul să-și conserve numărul mare de primari și pentru a împiedica PMP și ALDE, partide mici, să câștige primării.

Însă, cel mai mult te indignează nesimțirea parlamentarilor populari europeni. Ei impun desființarea SIIJ – a cărei înființare a fost declarată constituțională de către CCR și este susținută de o largă majoritate a magistraților -, pe motiv că s-ar încălca RECOMANDARILE Comisiei Veneția (deci transformă recomandările în OBLIGAȚII), dar tot ei, fără să roșească, trec cu buldozerul peste recomandările aceleași Comisii (nu mai sunt obligații). Cica acum ar fi anti-romanesc daca ar vota asta, dar cand cer desfiintarea SIIJ, incalcand hotararea CCR, PE nu mai este anti-românesc.

Dublele standarde utilizate de PE în funcție de țară sau de apartenența la o familie politică nu mai surprinde pe nimeni dintre cei care își păstrează respectul pentru propria rațiune, pentru propria gândire sănătoasă. În schimb, surprinde orbirea, realmente imorală, a românilor care refuză să vadă promiscuitatea parlamentarilor europeni, încălcarea nonșalantă a principiilor și valorilor UE, atât de clamate de camarila bruxelleză. Dacă o critici tu, cică ești anti-european. Iar ei, care-și bat joc de ele, cică sunt europeniști. Păi eu sunt mai european decât ei, fiindcă nu judec cu două măsuri distincte. Degeaba au părăsit britanicii UE?

V.P

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here