Investiții de importanță majoră pentru comunitate, făcute la Plopii Slăvitești în ultimii patru ani

0

Social-democratul Constantin Boagiu a fost ales primar al comunei Plopii Slăvitești la alegerile locale din iunie 2016 și, în timpul scurs de la preluarea mandatului, valorea investițiior din localitate, finalizate sau în curs de realizare, se ridică la suma de 4.551,61 mii lei, dintre care 1.174,09 mii lei din bugetul local. Restul banilor investiți în localitate au ca sursă bugetul de stat, 2.416,88 mii lei, sau fonduri europene, 233,50 mii lei.

La preluarea mandatului, Constantin Boagiu a înțeles că, pentru a le asigura cetățenilor localității un nivel de trai demn de o comună a unui stat european, este nevoie să le asigure acestora, printre altele, acces la apă potabilă, o rețea de canalizare, precum și drumuri pe care se poate circula.

Așa au fost finalizate proiecte de importanță majoră pentru comunitate, unul dintre ele fiind extinderea alimentării cu apă în satul Brâncoveanca. Investiția a fost finalizată, iar costurile s-au ridicat la 186,29 mii lei, bani din bugetul local.

Alți 568 mii lei din bugetul local au mers, în ultimii patru ani, către reabilitarea iluminatului public din localitate, în timp ce 54 mii lei, tot din bugetul local, au mers către sistemul de supraveghere video stradal, investiție care a beneficiat și de 233,50 mii lei din fonduri europene.

Pentru reabilitarea Căminului Cultural au fost investiți 115,41 mii lei, investiția fiind finalizată în momentul de față. De asemenea, finalizat în mandatul 2016-2020 a fost și proiectul „Pilon stație de bază pentru servicii de telecomunicații electronice, comuna Plopii Slăvitești”, cu o valoare de 24 mii lei, în timp ce în curs de finalizare este proiectul “Construcție rețea fibră optică în comuna Plopii Slăvitești”, cu o valoare de 225 mii lei.

În curs de finalizare este și un alt proiect de mare importanță pentru comunitate, respectiv modernizarea drumurilor din localitate, investiție estimată la 2.667,27 mii lei, din care 250,39 mii lei din bugetul local. În prezent, drumurile comunale din Plopii Slăvitești sunt pietruite și pregătite pentru asflatare.

Un alt proiect cu impact asupra localității este implementarea la nivelul comunei a Programului Național de Cadastru și Carte Funciară a Lucrărilor de Înregistrare Sistematică. Investiția ce se ridică la suma de 121,35 mii lei este aproape de finalizare.

Tot în mandatul 2016-2020, alți 356,79 mii lei au fost investiți în proiectul “Punct de Lansare Plopii Slăvitești din cadrul Grupului de Combatere Sud”, investiția fiind, în prezent finalizată.

Însă cum lucrurile bune începute trebuie să fie continuate, primarul Constantin Boagiu a făcut demersuri importante pentru ca alte proiecte de importanță majoră pentru comunitate să fie implementate la Plopii Slăvitești în următoarea perioadă. Astfel, în curând vor începe lucrările pentru proiectul ce privește extinderea rețelei de apă în comuna Plopii Slăvitești, investiție pentru care 280 mii lei vin din bugetul local. De asemenea, a fost depus proiectul pentru sistemul de canalizare și tratare a apei uzate, investiție a cărei valoare se ridică la suma de 9.063,93 mii lei, din care 616 mii lei din bugetul local.

“Avem depuse proiecte importante pentru perioada următoare, iar odată cu implementarea acestora cetățenii vor simți că trăiesc, cu adevărat, într-o cumună europeană. Este nevoie de apă și canalizare, este nevoie de unități școlare reabilitate, pentru ca elevii să aibă cele mai bune condiții pentru derularea procesului educațional, este nevoie de drumuri bune. Putem face toate acestea împreună, iar eu asigur cetățenii că nu mă voi opri până când nu vor fi finalizate toate proiectele pe care, în calitate de primar, le-am depus deja”, spune Constantin Boagiu.

O altă investiție de importanță majoră pentru comunitate este cel privind înființarea distribuției de gaze natural în Plopii Slăvitești, pentru care proiectul a fost depus deja, valoarea ridicându-se la suma de 8.742,27 mii lei. Totodată, autoritățile locale au depus și proiectul pentru modernizarea Școlii Gimnaziale cu clasele I-VIII, investiție a cărei valoare se ridică la 2.476,29 mii lei, din care 2.359,53 mii lei de la bugetul de stat, iar restul de la bugetul local.

Modernizarea străzilor din localitate rămâne în atenția autorităților locale și pentru mandatul următor, astfel că și în acest sens a fost depus un proiect a cărui valoare se ridică la suma de 9.932,27 mii lei, din care 8.751,02 mii lei de la bugetul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here