Inundaţii în PLOSCA şi PERETU! Apa a intrat în câteva zeci de gospodării

0

Conform ultimelor date furnizate de către ISU Teleorman, 25 de gospodării din comuna Peretu au fost inundate.

În sprijinul cetățenilor, au fost trimiși 51 de pompieri, trei motopompe de mare capacitate, dintre care una venită de la ISU Olt, și trei camioane.

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitatea Peretu acționează cu două tractoare, două buldoexcavatoare, două încărcătoare și 15 localnici.

Probleme sunt în comuna vecină, Plosca. Potrivit sursei citate, aici 19 curți sunt inundate. În zonă, au intervenit 19 pompieri cu o motopompă și un camion. Deocamdată, apa nu a intrat în casele oamenilor.

Alte situații monitorizate, la care s-a acționat până la această oră, în județul Teleorman:

  • La nivelul SGA :
  • 2 buldoexcavatoare au executat decolmatare pe o lungime de 100m în localitatea Drăgănești Vlașca.

Formația Videle face monitorizare pe cursurile de râu și lucrările din administrare.

Formatia Roșiorii de Vede a intervenit pentru consolidare mal drept râul Bratcov, amonte pod Dorobanți, împotriva infiltrărilor, cu 1000 saci cu nisip, 4 agenți hidro și șeful formației de la Roșiorii de Vede, 7 pompieri și 10 jandarmi.

            Formația Conțești a intervenit cu subtraversare dig nr. 4 – râu Vedea, la Moara Bragadiru cu 50 saci cu nisip pentru a asigura etanșietatea clapetului.

Se acționează conform planurilor de apărare împotriva inundațiilor, asigurându-se supravegherea în permanentă a cursurilor de apă cu echipele de intervenție ale formațiilor de lucru.

  • La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,A. D. Ghica” al judeţului Teleorman:

– în localitatea Drăgănești Vlașca se mențin dislocate următoarele forțe:  22 pompieri, două autospeciale de stingere, un camion de intervenție, o motopompă remorcabilă, o autospecială primă intervenție și comandă, o barcă și 3 motopompe transportabile.

– în localitatea Țigănești, se acționează pentru evacuarea apei din gospodării cu o motopompă remorcabilă, un autocamion și 3 pompieri.

– în localitatea Beuca, o porțiune din drumul de acces către 15 locuințe a fost inundată, la acestea ajungându-se doar cu autovehicule cu gardă mare de la sol, gen tractoare și camioane. S-a luat legatura cu cetatenii din cele 15 locuințe, nepunându-se problema evacuării lor și neavând nevoie de îngrijiri medicale sau alte urgențe. Pentru monitorizarea situației și luarea măsurilor care se impun, precum și pentru sprijinirea autorităților locale, la fața locului s-au deplasat 6 pompieri militari roșioreni cu o barcă de salvare și un autocamion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here