Întâlnire la Consiliul Județean vizând drumul de mare viteză București-Alexandria

0

Miercuri, 25 mai 2022, președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Ionuț Gâdea, a participat, la sediul Consiliului Județean Teleorman, la o întâlnire organizată pentru buna desfășurare a implementării obiectivului de importanță strategică națională vizând drumul de mare viteză București-Alexandria. Din partea Ministerului Transporturilor a fost prezent Ionel Scrioșteanu, secretar de stat.

Scopul întâlnirii dintre reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.) și reprezentanții județului, primari și reprezentanții unor instituții deconcentrate din Teleorman, a fost identificarea eventualelor constrângeri cu privire la alegerea alternativelor de traseu, cât și corelarea obiectivelor de investiții derulate la nivel local cu acest obiectiv de importanță strategică națională.

În prezent, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere implementează Contractul de servicii pentru „Elaborarea studiului de fezabilitate drum de mare viteză București-Alexandria”.

În prezent se derulează prima etapă a Contractului, în care Proiectantul realizează o analiză detaliată (Analiza Multicriterială) în care propune minimum 3 alternative de traseu, care sunt analizate pe baza unor criterii tehnico-economice. În decursul acestei etape va fi stabilit traseul și profilul transversal al obiectivului de investiții, respectiv autostradă sau drum expres.

R.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here