Întâlnire în cadrul proiectului „Parteneriat în educație, prezent și viitor” – Adrian Gâdea: “Pentru ca tinerii să aibă un viitor fericit, educația trebuie să țină seama de el, să fie în măsură să-l construiască”

0

Președintele Consiliului Județean Adrian Gâdea s-a întâlnit, joi, la Saelele, cu profesorii școlii profesionale din localitate și profesorii școlilor gimnaziale de pe zona Turnu Măgurele, respectiv școlile nr. 1, 2 și 4 Turnu Măgurele, nr. 1 Islaz, Ciuperceni, Seaca, Traian, Lița, Lunca, Segarcea-Vale, Uda-Clocociov, Plopii-Slăvitești, Slobozia Mândra, Beciu, Dracea, Crângu, Putineiu, Salcia și Nicolae-Bălcescu, în cadrul proiectului „Parteneriat în educație, prezent și viitor”.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Teleorman, scopul proiectului este de a crește numărul copiilor cu performanțe deosebite și a adapta învățământul gimnazial prin înființarea de noi profile și meserii, căutate pe piața muncii, pentru absolvenții acestora.

Și Educația are nevoie de parteneriate. (…) Pentru ca tinerii să aibă un viitor fericit, educația trebuie să țină seama de el, să fie în măsură să-l construiască, ținând seama de problemele, de nevoile, dar și de diversitatea oportunităților care apar și pentru care trebuie să-i pregătim încă din anii petrecuți la școală.
De aceea, apreciez foarte mult întâlnirea pe care am avut-o cu profesorii în cadrul acestui proiect educațional, în care Consiliul Județean este partener alături de Școala Profesională din localitatea Saelele, orientat spre promovarea egalității de șanse și acces la educație pentru toți copiii, fără discriminare, prin îmbunătățirea culturii manageriale și creșterea capacității unității de învățământ de a dezvolta parteneriate care să ducă la eficientizarea actului educațional. Scopul nostru este acela de a crește numărul copiilor cu performanțe deosebite și a adapta învățământul gimnazial prin înființarea de noi profile și meserii, căutate pe piața muncii, pentru absolvenții acestora.
Sigur, proiectul este despre viitor, despre cum se construiește, chiar azi, viitorul în inimile tinerilor, într-o așa de mare diversitate de oportunități. Discuția a fost onestă, plăcută și sper că proiectul nostru va da roade. Investești în Educație și câștigi în Economie”, a transmis președintele Consiliului Județean Teleorman Adrian Gâdea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here