Întâlnire de final în proiectul „Controlul integrat al poluării cu nutrienți”/Adrian Gâdea : “Proiectul a constat în instruirea a 6500 de fermieri”

0
Consiliul Județean Teleorman a organizat, miercuri, întâlnirea de final de proiect cu fermierii „campioni”, propuși ca model de bune practici agricole, în cadrul proiectului „Controlul integrat al poluării cu nutrienți”.

 

La întâlnire au participat, alături de președintele Consiliului Județean Adrian Gâdea, Daniel Botănoiu, Consilier de stat la Cancelaria Prim-Ministrului României, președintele Asociației Fermierilor din România(AFR) și ing. Ion Cioroianu, prim-vicepreședinte AFR.

Au fost instruiți, în cadrul proiectului, „Controlul integrat al poluării cu nutrienți”.
6.500 de fermieri, din cele trei regiuni ale țării, respectiv Moldova+Dobrogea, Muntenia+Oltenia, Transilvania+Banat+Crișana+Maramureș.

“Proiectul a constat în instruirea a 6500 de fermieri, atât din producția vegetală, cât și din cea animală, pentru protejarea de poluare a apelor subterane și de suprafață, cu nitrați.
La întâlnirea de final de proiect cu fermierii „campioni”, propuși ca model de bune practici agricole, în cadrul proiectului „Controlul integrat al poluării cu nutrienți”, organizată la CJ Teleorman, a participat dl. Daniel Botănoiu, Consilier de stat la Cancelaria Prim-Ministrului României, președintele Asociației Fermierilor din România(AFR) și ing. Ion Cioroianu, prim-vicepreședinte AFR.
Proiectul Ministerului Mediului a fost finanțat de Banca Mondială și a fost implementat în perioada 2019-2023 de AFR, membru în federația PRO AGRO.
Proiectul s-a bucurat de succes în toate cele 3 regiuni ale țării, Moldova+Dobrogea, Muntenia+Oltenia, Transilvania+Banat+Crișana+Maramureș, în care a fost derulat, cu consecințe benefice atât pentru mediu, cât și pentru cetățenii care vor beneficia de produse sănătoase și curate, de la producătorii noștri de hrană”, a precizat președintele Consiliului Județean Teleorman Adrian Gâdea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here