Inspectoratul de Poliție Județean Teleorman își modifică programul de lucru

0
Inspectoratul de Poliție Județean Teleorman își modifică programul de lucru
Inspectoratul de Poliție Județean Teleorman își modifică programul de lucru

Inspectoratul de Poliție Județean Teleorman informează că, începând cu data de 16.03.2020 până la data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire, activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar persoanelor fizice/juridice și adeverintelor cu mențiuni care pot face obiectul Registrului național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor la ghişeul de lucru cu publicul de la nivelul S.C.J.S.E.O. se va desfăşura, de luni până joi, între orele 08:30-11:00 şi 14:00-16:00, iar vineri între orele 08:30-11:00.

De asemenea, începând cu data de 16.03.2020 până la data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire, activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar persoanelor fizice/juridice și adeverințelor cu mențiuni care pot face obiectul Registrului național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor la ghişeele de lucru cu publicul de la nivelul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, se va desfăşura, de luni până vineri între orele 09:00-11:00.

I.P.J. Teleorman recomandă ca prezentarea la ghişeele de relaţii cu publicul să se realizeze numai în situaţii urgente, când documentul (certificatul de cazier judiciar, certificatul de integritate comportamentală) este absolut necesar, iar obţinerea acestuia nu poate fi amânată până la stabilizarea situaţiei.

Pe site-ul I.P.J Teleorman există model de cerere pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar, astfel încât cetăţenii se pot prezenta cu formularul direct completat la ghişee, economisind timpul de aşteptare.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Teleorman recomandă instituțiilor publice și organelor de specialitate ale administrației publice să solicite „extras de pe cazierul judiciar” în baza consimțământului expres al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice” (conform art. art.20 alin.7 din Legea nr.290/2004 republicată și modificată).

Măsurile sunt luate în contextul combaterii și limitării răspândirii infecției cu COVID-19, având în vedere și confirmarea primului caz diagnosticat cu noul coronavirus în județul Teleorman, municipiul Alexandria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here