Începe distribuirea ajutoarelor alimentare la Plosca

0

Primăria Plosca începe, săptămâna viitoare, distribuirea pachetelor cu alimente, acordate persoanelor cu venituri foarte mici, în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Este vorba despre 323 de pachete cu produse alimentare, care conțin făină albă de grâu (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (800 g), ulei (4 l), zahăr (2 kg), orez (4 kg), 5 conserve din carne de vită a câte 300 g, 3 conserve din carne de porc a câte 900 g, 5 conserve pate de ficat de porc a câte 200 g, 2 borcane de compot de fructe a câte 720 ml, 1 borcan de gem de fructe (360 g), 1 borcan de gem de fructe dietetic (360 g).

Potrivit normelor în vigoare, într-o primă fază vor primi ajutoare alimentare beneficiarii de ajutor social și cei care încasează alocație pentru întreținerea familiei, urmând ca în funcție de numărul de pachete care rămân, să se completeze lista inițială cu persoane aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate.

Am urmărit ca asemenea cantități importante să încurajeze producția locală. În timp ce la rafturile magazinelor produsele incluse în pachetele de alimente costă aproximativ 206 lei, achiziționarea prin POAD costă doar 150 lei, la care se adaugă un cost de 1,5 lei per pachet de transport”, a explicat luni, la Alexandria, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Pachetele de produse POAD se ridică personal de către beneficiari, în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identităţii persoanei pe listă şi a semnării de primire pentru produsele respective. Pentru cele 97 de unități administrativ-teritoriale din județ au fost alocate 39.412 pachete cu produse alimentare, iar luni, 22 iunie, au fost livrate primele 3.500 de pachete pentru Alexandria, Roșiorii de Vede și Orbeasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here