Începe a doua etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID – Unde sunt organizate centrele în județ și arondarea localităților

0

Școala Gimnazială nr.6 din municipiul Alexandria, Sala de Sport din municipiul Roșiorii de Vede, Sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 4 din Turnu Măgurele, Sala de sport a Școlii Mircea cel Bătrân din Turnu Măgurele, Sala de Sport Oraș Zimnicea, Sala de Sport Școala Gimnazială Nr.1 Videle, Căminul Cultural din Comuna Balaci, Căminul Cultural din Comuna Botoroaga, Sediul Fostei Primării a Comunei Cervenia, Depozit SC Boboc& CO SRL Comuna Furculești, Școala Mică Deal Comuna Plosca, Căminul Cultural din Olteni și Căminul Cultural din Talpa vor funcționa ca centre de vaccinare anti-COVID în a doua etapă a campaniei de vaccinare. Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care a aprobat și arondarea localităților

La nivelul județului, activitatea de vaccinare pentru categoriile de persoane din etapa a II-a, va fi demarată începând de vineri, 15 ianuarie, informează Instituția Prefectului.

Sunt eligibile pentru a doua etapă mai multe categorii de persoane, respectiv beneficiarii din centrele de îngrijiri rezidențiale, adulții cu vârsta peste 65 ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă și lucrători care desfășoară activități în domenii – cheie, esențiale.

În categoria bolilor cronice se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID-19 utilizând oricare dintre următoarele modalități: prin intermediul medicilor de familie; individual, prin intermediul platformei RoVaccinare:

(https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login); prin contul unui aparținător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane); prin call center-ul destinat județului Teleorman (021.414.44.47), e-mail: [email protected]; prin structurile de asistență socială de la nivelul UAT-urilor.

Persoanele sub vârsta de 65 de ani, cu afecțiunile cronice menționate, se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși. În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalități: prin intermediul oricărui alt medic de familie; prin call center-ul destinat județului Teleorman (021.414.44.47), e-mail: [email protected]; prin structurile de asistență socială de la nivelul UAT-urilor.

Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

Arondarea localităților pe centre de vaccinare este o măsură luată pentru eficientizarea procesului de vaccinare, însă, aceasta măsură nu împiedică o persoană să se programeze la oricare dintre centrele amenajate la nivelul județului Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here