Incendiu provocat de o butelie de aragaz într-o gospodărie din Nanov

0

Un incendiu a izbucnit, miercuri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Nanov, iar cercetările privind cauza producerii acestuia au scos la iveală că proprietara, după ce a montat o butelie nouă la aragaz, a verificat etanșeitatea garniturilor cu flacără. Din fericire, la această intervenție nu s-au înregistrat victime, pagubele fiind doare unele materiale.

Pentru gestionarea evenimentului au intervenit pompierii alexăndreni, cu două mașini de stingere și o ambulanță SMURD, iar la fața locului salvatorii au constatat că unde au fost distruse bunuri estimate la cca. 4000 de lei, reprezentând un qragaz, o hotă, un geam termopan, acoperișul pe cca. 1 mp și mai multe materiale textile.

Pompierii fac cetățenilor o serie de recomandări, pentru evitarea unor astfel de situații, respectiv: buteliile de gaz utilizate trebuie să fie menținute la distanţă faţă de aparatul de gătit, iar furtunurile de alimentare să aibă la capete coliere de fixare şi să nu prezinte fisuri; nu trebuie folosită flacăra pentru verificarea etanşeităţii buteliei, a garniturilor sau a furtunului/conductei de gaz. Verificarea buteliei trebuie facută doar cu emulsie de apă cu săpun; buteliile nu trebuie încălzite cu flacără și nici folosite în poziţie culcată, răsturnată sau înclinată. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here