Incendiu în incinta casei de Cultură din Turnu Măgurele – Focul a fost pus intenționat

0

Pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit, marți noapte, în incinta Casei de Cultură din Turnu Măgurele, o clădire dezafectată însă cu foarte multe materiale combustibile în interior, transmite ISU Teleorman.

Evenimentul a fost anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, la ora 01.45, iar la sosirea primelor echipaje de pompieri s-a constatat faptul că incendiul se manifesta generalizat, pe aproximativ 800 mp, cu pericol de distrugere a întregului imobil și propagării la bunurile din imediata vecinătate. Pentru lichidarea incendiului, forțele de intervenție au fost suplimentate progresiv, la fața locului acționându-se cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD. Focul a fost localizat și lichidat în limitele găsite, după aproape trei ore, pompierii reușind să salveze bunuri apreciate la peste 200 000 de lei.

Au ars ori au fost distruse de flăcări sala de spectacol, pe cca. 800 mp, podul din zona scenei pe aprox. 300 mp și izolația fonică de pe pereții interiori, toate aceste pagube fiind estimate la suma de 100.000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reișit că evenimentul a fost provocat intenționat de către o persoană necunoscută, motiv pentru care autoritățile competente au preluat cazul pentru cercetări.

Din fericire, la această intervenție nu s-au înregistrat victime omenești, ci doar pagube materiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here