Ideo Ideis, ediția a XVII-a, revine la Alexandria în perioada 15-21 august 2022

0

Festivalul național de teatru tânăr Ideo Ideis, ediția a XVII-a, se va desfășura la Alexandria în perioada 15-21 august 2022

Sărbătoare dedicată trupelor de teatru pentru adolescenți, Ideo Ideis este o inspirație culturală pentru locuitorii municipiului Alexandria și pentru comunitățile din care fac parte tinerii.

Organizatorii așteaptă noi voluntari din Alexandria să se alăture echipei Ideo Ideis, pentru a-și redescoperi orașul dintr-o nouă perspectivă și pentru o experiență unică.

Festivalul Ideo Ideis a luat ființă în urmă cu 16 ani, din inițiativa unor adolescenți creativi, însetați de cunoaștere și se cultură. Ei au pus bazele acestui festival de teatru, la care s-au conectat mii de adolescenți și sute de artiști profesioniști.

Astfel, pe străzile Alexandriei, de 16 ani, vara, timp de o săptămână, se derulează evenimente culturale, gândite pentru comunitate de inițiatorii festivalului.

Și anul acesta, cu siguranță, va fi o sărbătoare dedicată trupelor de teatru pentru adolescenți, timp în care creativitatea și cunoașterea se vor desăvărși prin teatru și arte alăturate.

Trupele de teatru selectate anul acesta sunt: „Artwist” (Baia Mare), „A.C.T.” (Bacău), „3,14” (Buzău), „Atelierul de Teatru” (Botoșani), „Gong” (Roman), „Praf de Stele” (Constanța), „Creadro” (București), „Amprente” (Brașov) și „Alter Ego” (Alexandria).

R.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here