Guvernul va decide care va fi destinația Insulei Belina, după ce a revenit statului român

0

Ministrul mediului, pădurilor și apelor, Costel Alexe, și directorul general al Administrației Naționale Apele Române (ANAR), Ervin Molnar, au vizitat, luni, Insula Belina, suprafață care a reintrat, recent, în domeniul public al statului și în administrarea ANAR.

Cu toate că Insula Belina și Brațul Pavel au revenit statului român, demnitarul nu a avut acces în spațiile de cazare construite în perimtru, astfel că vizita s-a redus la un discurs ținut în aer liber.

Guvernul României va decide care va fi destinația zonei, iar toate activitățile, inclusiv pescuitul, vor fi făcute potrivit reglementărilor în vigoare, a spus ministrul Mediului, în cadrul vizitei în județ.

După doi ani de tergiversări, preluarea Insulei Belina și a Brațului Pavel se apropie de final. Avem aproape finalizată această procedură. Trebuie spus din capul locului că este o reparație morală pe care reușește să o facă Guvernul Orban, că după doi ani de multiple piedici și tergiversări de către cei care au astăzi în administrare în acest loc, de către politicieni locali, reușim să dăm Insula Belina și Brațul Pavel românilor. Aș vrea să le mulțumesc colegilor de la Apele Române, care au reușit ca în mai puțin de șase luni să ducă această procedură la capăt și sper ca în perioada imediat următoare, toate aceste bunuri imobile pe care le vedeți vor fi expertizate tehnic, vor fi inventariate, și în urma analizei pe care o vom face și în urma discuției pe care le vom avea la nivel guvernamental, vom stabili care va fi destinația acestui complex, a acestei zone. (…) Trebuie să radiem din cartea funciară dreptul de administrare a tuturor celor care astăzi sunt înscriși și să redăm românilor și statului român această inslulă, iar în urma analizei de câștigat să aibă statul român și, evident, plus valoare să aducem zonei și nu doar o categorie foarte mică de politicieni și de oameni de afaceri din zonă. Sper ca în perioada următoare, în urma discuțiilor de la Guvern, în urma expertizei, să comunicăm (…) care va fi destinația acestei zone. (…) Mă bucur foarte mult că în aceste zile și eu, și dumneavoastră, și românii au putut să vadă localițiile de lux, ascunse de văzul lumii, în care anumite categorii de politicieni își făceau concediile sau își petreceau weekendurile. Aceste zone ale României trebuie redate românilor”, a declarat Costel Alexe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here