Guvernul liberal nu a alocat bani pentru “Drepturile copiilor cu cerințe educaționale speciale” din Teleorman

0

Deputatul PSD, Violeta Răduț, condamnă guvernul condus de liberalul Ludovic Orban că nu a alocat bani, la rectificarea bugetară, pentru copii cu cerințe educaționale speciale care frecventează învățământul special din Teleorman.

 

ZERO lei. Atât a “alocat” guvernul liberal la rectificarea bugetară pentru “Drepturile copiilor cu cerințe educaționale speciale care frecventează învățământul special” din Teleorman. S-a considerat, probabil, că acești copii au suficientă îmbrăcăminte, încălțăminte sau bani pentru alocația zilnică de hrană, astfel încât să nu mai fie nevoie de niciun leu în plus pentru acoperirea nevoilor copiilor cu dizabilități din județ.
În teorie, noul guvern argumentează această rectificare bugetară ca fiind fondată pe principii determinate de justificări economice și sociale pertinente, cum ar fi, în cauză: “Necesitatea asigurării fondurilor pentru finanţarea drepturilor copiilor cu cerinţe educaţionale speciale care frecventează învăţământul special”. Doar că este mai greu de înțeles cum au gândit guvernanții această finanțare pentru copii, atâta timp cât nu se alocă niciun leu.
Și, din păcate, nu doar județul Teleorman este în această situație. Aici nu se alocă nimic. În cazul altor județe, este și mai grav: se taie fonduri tot de la același Capitol – drepturile copiilor cu cerințe educationale speciale, rectificarea bugetară fiind pe MINUS.
Nici copiii cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă din Teleorman nu se bucură de “trecere” în fața guvernului. Pentru aceștia, finanțarea se diminuează cu 26 mii lei.
De aici, rezultă o singură concluzie logică: FAPTELE liberalilor se cam bat cap în cap cu VORBELE lor…„, a scris deputatul PSD, Violeta Raduț, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here