Grădiniţele din Alexandria funcționează până la finalul lunii iulie și vor fi închise în luna august

0

Grădinițele de stat de pe raza municipiului Alexandria vor fi închise în luna august, anunță municipalitatea. Măsura este impusă Direcție de Sănătate Publică Teleorman, care invocă un act normativ potrivit căruia grădinițele pot primit copii pe durata vacanței de vară numai în componenţa grupelor stabilită din timpul anului şcolar, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Alexandria.

“Toate Grădiniţele cu program prelungit din municipiul Alexandria funcţionează în luna iulie, însă, în condiţiile în care numărul părinţilor care ar opta pentru aducerea copiilor la grădiniţă şi în luna august este extrem de redus iar Grădinițele nu primesc aviz D.S.P., dacă adună copii din mai multe grupe, acestea au decis întreruperea activităţii educative în luna august. Mai mult decât atât, conform normelor în vigoare, D.S.P. Teleorman precizează că trebuie asigurată în timpul vacanţei de vară pauza de activitate necesară pentru efectuarea operaţiunilor de igienizare şi de întreţinere a spaţiilor de învăţământ şi a anexelor social sanitare”, transmite sursa citată.

De menținat ar fi faptul că, inclusiv pe parcursul vacanței de vară a anului școlar 2019-2020, în plină pandemie, când la nivel naţional se înregistrau zilnic peste o mie de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2, grădiniţele au putut funcţiona prin rotaţie pe perioada vacanţei de vară, preluând copiii din celelalte grădiniţe, lucru care nu se poate întâmpla și în acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here