George Valentin Nițu este primarul singurei comune din județ cu parc de panouri fotovoltaice: „Promisiuni fac toți, rezultatele sunt cele care vorbesc”

0
George Valentin Nițu este primarul comunei Călmățuiu de opt ani de zile, iar obiectivele de investiții realizate în localitate în cele două mandate încredințate de cetățeni sunt dovada vie a implicării social-democratului, care candidează pentru un nou mandat la conducerea administrației locale, din partea Partidului Social Democrat.

În cele două mandate de primar, George Valentin Nițu a reușit să ducă la îndeplinire proiecte de importanță majoră pentru cetățeni, iar comuna pe care o gospodărește se poate mândri cu statutul de “comună smart”, datorită parcului de panouri fotovoltaice – Călmățuiu este singura comună din județ care are la primărie energie proprie pentru iluminat public. De altfel, toate celelalte instituții administrate de Primărie, respectiv școală, biserică, dispensar, căminul cultural – beneficiază de energie provenită din parcul de panouri fotovoltaice. Și centrale electrice din școli sunt racordate tot la parcul de panouri fotovoltaice.

De asemenea, George Valentin Nițu a reușit, în cele două mandate de primar, să asfalteze 25 km de drumuri situate atât în intravilan, cât și în extravilan – în toate satele, respectiv Călmățuiu, Nicoale Bălcescu și Caravaneți, să renoveze și să modernizeze școala și grădinița din Călmățuiu, pentru ca elevii să poată desfășura procesul educațional în condiții optime, să reabiliteze Căminul cultural din satul Călmățuiu, cât și Căminul cultural din satul Nicolae Bălcescu. Tot în satul Nicoale Bălcescu a fost reabilitată grădinița, iar comuna Călmățuiu beneficiază și de o bază sportivă modernă.
Străzile care sunt neasfaltate în prezent nu au fost lăsate de izbeliște, primarul George Valentin Nițu găsind o soluție practică, pentru ca oamenii să nu fie nevoiți să meargă prin noroi: le-a pietruit.

Primarul de la Călmățuiu s-a gândit și la legumicultorii și agricultorii din comună, așa că a amenajat piețele din localitate, pentru buna desfășurare a târgurilor săptămânale.
Nu sunt omul care să se laude cu ce face. Consider că cetățenii sunt cei mai în măsură să spună dacă am meritat încrederea lor și dacă mă vor, în continuare, drept primar. Eu am făcut ce mi-a stat în putere, în acești opt ani, și tot ce am făcut a fost pentru ca oamenii să simtă că trăiesc mai bine. Promisiuni fac toți, rezultatele sunt cele care vorbesc. Bineînțeles că mai am proiecte pentru perioada următoare, mai sunt multe de făcut în Călmățuiu, dar cred că dacă există voință și încredere, le putem realiza”, spune George Valentin Nițu, primar în funcție și candidatul PSD pentru Primăria Călmățuiu.

În ceea ce privește proiectele avute în vedere pentru mandatul următor, George Valentin Nițu spune că pritoritare sunt: asfaltarea a încă 9 km de drumuri comunale, ridicarea unui nou sediu primărie, proiectul fiind în stadiu de licitație prin Compania Națională de Investiții. De asemenea, are în vedere realizarea sistemelor de apă potabilă și canalizare, dar și realizarea sistemului de alimentare cu gaze naturale.

Executat de LPV MEDIA PRO SRL, CUI 36330573
La comanda PSD Teleorman, Cod mandatar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here