GALERIE FOTO/ Ziua Pompierilor, sărbătorită în județ cu avansări în grad, prezentare de tehnică și exerciții demonstrative

0
O zi plină de activități în județ marți, 13 septembrie, de Ziua Pompierilor din România. Evenimentele dedicate împlinirii a 174 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, moment istoric ce evocă sacrificiul ostaşilor pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu care, în anul 1848, au scris o pagină de devotament şi demnitate natională, au debutat cu ceremonialul militar care a avut loc pe platoul Detașamentului de Pompieri Alexandria.

 

În cadrul evenimentului la care au luat parte Adrian Gâdea – președintele CJ Teleorman, Benone Rababoc și Gigi Iancu – subprefecți ai județului Teleorman și Augustin Ioan – viceprimar al municipiului Alexandria, au fost înaintați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, salvatorii care s-au remarcat prin modul de îndeplinire a atribuțiilor, pregătirea profesională.

Astfel, au fost avansați: în gradul de colonel – lt.col. Cîrpaciu Gabriel Sorin, din cadrul Inspecției de Prevenire; în gradul de colonel – lt.col. Gigoi Bogdan Ștefan, ofițer specialist I în cadrul Centrului Operațional, Monitorizare Situații de Urgență și Dispecerat; în gradul de căpitan- lt. Gherghiță Ionuț, locțiitor comandant în cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria; în gradul de maistru militar principal- maistru militar clasa I Codrici Sorin, din cadrul Detașamentului de Pompieri Zimnicea; în gradul de maistru militar clasa a III-a -maistru militar clasa a IV a Ene Daniel, din cadrul Detașamentului de Pompieri Roșiorii de Vede; în gradul de plutonier adjutant șef – plutonier adjutant Giulea Florea, din cadrul Detașamentului de Pompieri Turnu Măgurele; în gradul de plutonier adjutant – plutonier major Țencu Ionuț Nicolae, din cadrul Detașamentului de Pompieri Videle; în gradul de plutonier adjutant- plutonier major Mihai Marius Bogdan, din cadrul Detașamentului de Pompieri Videle.

Evenimentul a continuat atât în Parcul Pădurea Vedea, cât și în subunitățile ISU din județ, unde au fost organizate numeroase activități, respectiv: prezentare de tehnică de intervenție și personal, exerciții demonstrative și activități de pregătire/informare a populației privind modul de comportare în diferite situații de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here