Fost lider PNL, plasat sub control judiciar

0

Reținut săptămâna trecută, în urma unor percheziții puse în aplicare de polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice şi Serviciului de Investigaţii Criminale Teleorman, fostul consilier județean Adrian Savu a fost plasat sub control judiciar, după ce a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției, susțin surse judiciare.

Adrian Savu se numără printre cele patru persoane reținute pe 10 septembrie de oamenii legii, în dosarul deșeurilor medicale aruncate într-o groapă de la marginea satului Slăvești. În urma verificărilor, s-a constatat că vinovată se face o firmă specializată în colectarea și transportul în vederea eliminării în condiții ecologice a deșeurilor medicale, cu sediul în municipiul Alexandria și punct de lucru în comuna Tătărăștii de Jos, sat Udupu, în spatele căreia se află chiar Adrian Savu, documentele societății fiind găsite în timpul perchezițiilor în casa fostului lider PNL Teleorman. Firma ar avea încheiate contracte încă din 2017, cu mai multe unități medicale din Teleorman, dar și cu spitale din București, între care și Matei Balș.

În timpul cercetărilor, anchetatorii au descoperit și că zeci de tone de deșeuri periculoase, ce ar fi trebuit neutralizate, zăceau într-un depozit situat la Udupu, unde societatea avea punct de lucru.

Aceleași surse susțin că, în groapa de la Slăvești, au fost găsite adevărate bombe biologice, respectiv flacoane cu sânge, ace și seringi, comprese și pansamente folosite, eprubete din sticlă folosite etc. Pericolul este cu atât mai mare cu cât zona respectivă este frecventată atât de oameni și copii, cât și de animale domestice și sălbatice, zona fiind în imediata apropiere a localității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here