Forumul Economic Romanian Investment Zoom, la Alexandria – Victor Drăgușin: “Susținem extinderea afacerilor locale și deschidem noi oportunități de afaceri”

0

Forumul Economic Romanian Investment Zoom s-a desfășurat, marți, în Sala de ședințe a Palatului Administrativ din Alexandria. Au participat la întâlnire ambasadori și înalți diplomați și atașați economici din Olanda, Germania, Elveția, Rusia, Indonezia, Iran, Republica Moldova, Nigeria și Pakistan, iar oamenii de afaceri din Alexandria au putut discuta cu aceștia, și-au prezentat domeniile de activitate și s-au pus la curent cu oportunitățile de dezvoltare a afacerilor deținute.

“Dezvoltarea infrastructurii și crearea de condiții sigure și moderne au fost și sunt printre prioritățile mele și, așa cum spus, înainte să încep acest al patrulea mandat de primar, consider ca Alexandria este pregătită, este matură și poate intra în relații economice cu cât mai multe state, din Uniunea Europeană sau din afara Uniunii Europene. Aș vrea să remarc un lucru, pe care alexăndrenii îl știu, în ceea ce privește urbanizarea, suntem singurul municipiu reședință de județ care nu mai are străzi și trotuare din pământ, toată populația are apă și canal, energie electrică și gaz. Cu trimitere la mediul de afaceri, aș vrea să spun că Alexandria are cele mai mici taxe și impozite locale din România și de curând am înfințat un birou de sprijin în cadrul Primăriei Alexandria, sprijin pentru potențialii investitori din afara orașului, dar și pentru mediul de afaceri autohton. Sunt peste 30.000 de salariați în Alexandria, sunt 4.000 de firme înregistrate, pornind de la societăți familiale până la marii angajatori. (…) Cu privire la Parcul Industrial, vă informez că anul trecut am obținut titlul de Parc Industrial, pentru 18 hectare, acesta fiind amplasat pe E70, la intrare în Alexandria venind dinspre București. În acest an vom începe lucrările, sper să nu fie contestații la licitație, privind punerea la dispoziție a utilităților – apă, canal, energie, și mi-am propus ca pentru început să finalizăm, în cel mai scurt timp, două hale pentru depozitare, pe care le vom pune la dispoziție doritorilor de comerț online”, a spus Victor Drăgușin, primarul Alexandriei.

La rândul său, Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean, a vorbit despre caracteristicile județului, despre cum anume ajută autoritățile județene mediul de afaceri, dar și despre proiecte în vedere la nivelul județului.
“Sper ca întâlnirea de astăzi să fie una pozitivă, să fie o întâlnire productivă, iar la sfârșit să se concretizeze cu relații economice concrete între oamenii de afaceri din Teleorman și cei care reprezintă statele participante la acest forum. Județul Teleorman are 97 de unități administrative-teritoriale, dintre care trei municipii și două orașe, iar Consiliul Județean coordonează toate cele 97 de localități. Forța de muncă este reprezentată de 154.00 de persoane, din care aproximativ 50% lucrează în agricultură, 15% în industrie, 9% în comerț, iar procente mai mici în celelalte domenii. Suprafața agricolă a județului este de 499.000 ha, aprovimativ 87% din suprafața județului, de aici rezultând caracterul predominant agricol al județului. Ca și argumente pentru viitorii potențiali investitori, distanța relativ scurtă față de capitala României, aproximativ 80 km, ceea ce însemană că cei care vor să investească au acces într-o perioadă scurtă la aeroport și la instituții, terenul fertil, de o calitate superioară, potențialul uriaș de a investi în industria alimentară, fluviul Dunărea care poate fi folosit ca mijloc de transport, cele două porturi de la Dunăre – Turnu Măgurele și Zimnicea, cele două linii de trecere peste Dunăre cu feribotul– investiții realizate de Consiliul Județean. Ca și oportunități pentru cei care vor să investească, plecând de la specificul județului, m-aș referi la energia alternativă, la energia solară, pot fi realizate fabrici pentru producerea de panouri fotovoltaice, cogenerarea, cu atât mai mult cu cât colectarea deșeurilor se face în sistem centralizat, parcuri industriale atât în Alexandria cât și în celelalte municipii și orașe, realizarea unor platforme industriale pentru procesarea legumelor și fructelor, fabrici pentru producerea de ulei – comestibil și industrial, fabrici pentru producerea de conserve și de paste făinoase – toate acestea sunt oportunități pornind de la specificul nudețului. Vreau să îi asigur pe toți cei care vor să investească în Teleorman că eu le voi fi un partener corect, din poziția pe care o am, în limita competențelor îi voi sprijini necondiționat”, a spus Adrian Gâdea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here