Fondurile pentru tablete de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene s-au epuizat în drum spre Alexandria

0

Primăria Alexandria nu-și va recupera prea curând banii investiți în achiziționarea de tablete pentru elevi, întrucât fondurile alocate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru acest demers au fost epuizate. Informația a fost transmisă Primăriei Alexandria chiar de reprezentanții ministerului, ca răspuns la solicitarea instituției referitor la stadiul în care se află decontarea banilor cheltuiți pentru cumpărarea celor 1.054 de tablete, în toamna anului trecut.

Concret, Primăria Alexandria a depus spre finanțare proiectul cu titlul ,,Asigurarea accesului elevilor la procesul de învățare în mediul on-line prin achiziția de echipamente IT mobile/tablete școlare”, cod SMIS 149172, în cadrul apelului POC/882/2/4/Îmbunatățirea conținutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate si ecultură/4/Îmbunatățirea conținutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, eincluziune, e-sănătate si e-cultură, apelul nr. 2, încă de pe data de 14 ianuarie, transmit reprezentanții municipalității.

Prin proiectul depus se urmărea decontarea cheltuielilor în valoare de 1.014.953,74 lei ( TVA inclus) pentru achiziția tabletelor din Fondul European de Dezvoltare Regională și bugetul de stat.

Pentru a se asigura procesul de învățământ online impus în condițiile pandemiei generate de SARS-CoV-2, la inițiativa primarului Victor Drăgușin au fost achiziționate din bugetul local un număr de 1.054 de tablete, predate directorilor unităților de învățământ, gimnazial și liceal de pe raza municipiului Alexandria, în data de 17 noiembrie 2020.

Ca urmare a solicitării privind decontul cheltuielilor prin proiectul depus spre finanțare, Primăria Municipiului Alexandria a solicitat Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene un răspuns privind stadiul proiectului depus.

Răspunsul ministerului: ”(…) Cererea de finanțare cod SMIS 149172, cu titlul << Asigurarea accesului elevilor la procesul de învățare în mediul on-line prin achiziția de echipamente IT mobile/tablete școlare>>, depusă de către Primăria Municipiului Alexandria (…), nu a intrat în cadrul etapei de evaluare, bugetul alocat fiind epuizat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here