Florin Piper Savu: “Dezvoltăm Teleormanul” și “Dezvoltăm România” sunt doar lozincile mincinoase ale unei guvernari eșuate”

0

Deputatul PSD Florin Piper Savu realizează o analiză a modului în care a făcut guvernul demis condus de Florin Cîțu alocarea bugetară cu aproape o săptămână în urmă. Social-democratul acuză executivul demis de incompetență și subliniază că “într-o ultimă zvîrcolire, mai dă o lovitură românilor. Golește fondul de rezervă și-l alocă discreționar primăriilor PNL. Dintr-un miliard de lei alocați, peste 85%, au mers către administrațiile PNL”.

Astfel, spune acesta, aleșii PSD, deși sunt cei mai mulți ca pondere (46,85%) “au primit doar firimituri” în timp ce “156 de primării PSD n-au primit NICIUN LEU. ZERO!”.

Alte 1.021 de primării au primit doar câte 50.000 de lei, “adică aproape ZERO!”, mai susține deputatul Florin Piper Savu, care subliniază că “încă o dată, SuperPNL împarte România în ai lor și restul, episodul de anul trecut când Guvernul Orban a favorizat edilii PNL și i-a ocolit pe cei ai PSD s-a repetat”

În ceea ce privește județul Teleorman, unde 49,5 % dintre comunități sunt conduse de primari PSD, doar 16,6 % din fondurile alocate au mers către localități administrate de PSD, spune Florin Piper Savu, în timp ce 74 % din sumă a mers către cele conduse de PNL.

“6 din cele 97 de localități ale județului, evident, toate administrate de edili PSD, nu au primit niciun ban, deși e vorba de comunități care adună peste 120000 de locuitori (municipiile Alexandria, Roșiori de Vede, Turnu Măgurele și comunele Peretu, Bujoreni și Traian), celelalte 42 de administrații locale PSD, au primit, în cea mai mare parte, câte 50 000 lei, o medie de 17 lei/ locuitor, față de 20700 mii lei și o medie de 159 lei/locuitor cât au primit localitățile PNL”, transmite deputatul PSD.

Florin Piper Savu acuză Guvernul Cițu de faptul că nu a ţinut cont de tipul unităţii administrativ teritoriale, de mărime, de numărul de locuitori, de costurile efective, de angajamentele în derulare, ci “și-a plătit votul din congresul PNL și s-a răzbunat pe români pentru votul de la moțiunea de cenzură”.

Totodată, spune acesta, „o parte dintre români sunt pedepsiţi doar pentru că trăiesc în localităţi conduse de primari PSD”.

“Fără un minim sprijin nu se mai poate asigura nici măcar plata facturii la energie electrică, în condițiile scumpirilor masive. De căldură nici nu mai poate fi vorba. Vor rămâne școli în întuneric și frig, spitale, dispensare, creșe, grădinițe!

Guvernarea de dreapta ne trimite, premeditat în trecutul întunecat și rece al regimului ceaușist!”, își încheie deputatul PSD declarația politică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here