Florin Piper Savu, deputat PSD: “Viitorul copiilor noștri nu este un joc politic!”

0

Parlamentarii PSD își continuă demersul ce are drept obiectiv creșterea alocațiilor copiilor, de la 1 martie 2021, la nivelul prevăzut inițial în Legea dublării alocațiilor nr. 14/2020, a transmis deputatul PSD Florin Piper Savu. Astfel, conform amendamentului social-democraților, alocațiile ar urma să crească de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani și de la 427 lei la 600 de lei pentru copiii sub 2 ani sau copiii cu handicap. Mai mult, menționează deputatul PSD de Teleorman, social-democrații au lansat o campanie prin care fiecare român poate cere parlamentarilor puterii să susțină creșterea alocațiilor, despre care cei interesați pot afla detalii accesând link-ul: https://www.psd.ro/alocatii/.

“PSD, chiar dacă este în opoziție și nu are majoritatea în Parlament, continuă lupta pentru creșterea alocațiilor copiilor și face tot ce-i stă în putință pentru interesul copiilor. Parlamentarii PSD amendează proiectul de buget propus de guvernul ”Nimic nu e gratis” și propune majorarea alocațiilor de la 1 martie 2021 la nivelul prevăzut inițial în Legea dublării alocațiilor nr. 14/2020. Astfel, alocațiile ar urma să crească de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani și de la 427 lei la 600 de lei pentru copiii sub 2 ani sau copiii cu handicap. PSD lansează o campanie prin care fiecare român poate cere parlamentarilor puterii să susțină creșterea alocațiilor și îi cheamă alături pe toți românii. Grație acestei campanii oricare dintre noi va putea intra ușor în legătură cu acei parlamentari care până acum s-au opus dublării alocațiilor și le va putea scrie pe facebook sau prin e-mail.
Pentru a ne face auziți, nu trebuie decât să accesăm link-ul: https://www.psd.ro/alocatii/, și să solicităm parlamentarilor puterii să susțină creșterea alocațiilor”, susține deputatul PSD Florin Piper Savu.

Parlamentarul PSD face și o trecere în revistă a amânărilor liberalilor, în ceea ce privește legea privind dublarea alocațiilor, precum și a promisiunilor electorale ale Guvernului PNL și ale președintelui Iohannis.
“Părinții și copiii au fost mințiți în mod repetat:
• În campania pentru președinția României, deși Iohannis, promitea, din nou, proiectul „România Educată”, Guvernul Său amâna, imediat după alegeri. intrarea în vigoare a Legii PSD pentru dublarea alocațiilor.
• Premierul de azi, Cîțu, pe atunci ministru al finanțelor, în timp ce promitea părinților și copiilor că are banii prinși în buget și că le va dubla alocațiile la 1 august 2020, la scadență termenului, a dat doar 20% din ceea ce li se cuvenea copiilor.
• O altă minciună: au promis că vor acorda dublarea în 5 tranșe semestrial. Au dat doar 2 tranșe din cele 5 promise: una la 1 august și una la 1 ianuarie. Pe celelalte 3 tranșe le-au scos din lege, pe furiș, chiar pe 30 decembrie 2020, prin votul senatorilor PNL, USR+ și UDMR !
• Cum să-i mai crezi când spun că vor acoperi restul rămas pentru dublarea stabilită inițial abia peste 2 ani, la 1 septembrie 2022 ?”, precizează Florin Piper Savu.
Mai mult, susține deputatul PSD de Teleorman, guvernanții nu înțeleg că “fiecare minciună privind majorările alocațiilor înseamnă pentru mulți copii condamnarea la sărăcie, iar pentru unii înseamnă chiar condamnarea la foame și la sănătate precară”.

“E timpul, ca împreună, să ne facem auziți și să cerem, încă odată, parlamentarilor coaliției PNL_USR+_UDMR să dea dovadă de umanitate și să nu-i pedepsească pe copii, așa cum îi pedepsesc deja pe pensionari, pentru greșelile și ineficiența guvernărilor Orban și Cîțu. E timpul ca senatorii și deputații puterii să își amintească îndatoririle pe care le au față de cei care i-au votat și să renunță să urmeze orbește indicațiile politice aberante!“, își încheie Florin Piper Savu mesajul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here