Festival de colinde și obiceiuri de iarnă, la Alexandria

0
Primăria Alexandria organizează, săptămâna 13-17 decembrie, concursul „Colinde şi Obiceiuri de iarnă” – ediția 2021, eveniment dedicat preșcolarilor și elevilor cu vârste de până la 19 ani, care frecventează cursurile unităților de învățământ de pe raza municipiului reședință de județ.

Concursul are drept scop renașterea, păstrarea și promovarea colindelor și obiceiurilor de iarnă, în vederea conservării și transmiterii valorilor tradiționale din generație în generație, prin promovarea obiceiurilor și tradițiilor de iarnă dar și prin accentul pus pe importanța portului costumului popular tradițional, specific zonei noastre.

“Tinerei generaţii îi revine sacrul rol de a duce mai departe acest inestimabil tezaur popular. Concursul va cuprinde doar colinde/obiceiuri de iarnă, magico-rituale, colinde cu elemente de urare, de felicitare, colinde de tip general, colinde sociale, fantastice, eroice, despre agricultură, etc.”, transmite Primăria Alexandria.

Unitățile de învățământ câștigătoare, pe fiecare categorie de vârstă, vor fi desemnate în urma punctajelor obținute de fiecare grup participant la concurs/ secțiune/ unitate de învățământ/ categorie de vârstă și vor fi acordate de persoane cu pregătire relevantă în domeniul în care se organizează concursul, cu experiență în domeniu. Anul acesta, juriul este condus de îndrăgitul interpret de muzică populară – Florin Vasilică.

Marele premiu va fi acordat în urma punctajelor obținute pe fiecare categorie de vârstă și secțiune iar toți participanții vor primi premii de participare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here