EVENIMENT MEDICAL: “Actualități și inovație în managementul pacientului oncologic”

0
Campania  “Cu noi eşti văzut bine” desfaşurată de Centrele Medicale ExMed are ca obiectiv ameliorarea calităţii vieţii pacienţilor oncologici prin contribuţia la informarea, educarea şi tratarea acestora precum şi prin demersul de navigaţie care faciliteaza prin suport de tip paramedical managementul individualizat al pacientului oncologic.

Miercuri, 11 martie 2020, reprezentanții Clinicilor ExMed au făcut publice metodele prin care, la nivelul județului Teleorman, a fost demarat proiectului inovativ  TUMOR BOARD , proiect implementat și cu suportul navigatorului de pacienți prin intermediul unui sistem de navigație modern.

Proiectul are în prim plan pacientul, nevoile acestuia, reducerea birocrației, timpului de așteptare, aspectul financiar în favoarea bolnavului și gestionarea corectă a diagnosticului.

ExMed în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Alexandria a iniţiat TUMOR BOARD,  proiect care se adresează pacienţilor oncologici, după modelul marilor centre medicale din Europa,.

Evenimentul de lansare a proiectului a avut loc în Alexandria și s-a desfășurat sub egida Colegiului Medicilor Filiala Teleorman.

Conceptul a fost prezentat de Managerul de Proiect Dr. Gabriela Oprea și de Navigatorul de Pacienți Victoria Asanache.

Lista prezentărilor inovative în sistemul medical a fost continuată de doctorii Cătălin Blaj – Medic Specialist Radiolog – specializare Terapia Durerii Clinicile ExMed,  Sebastian Grădinaru Medic Primar Chirug Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Irinel Oancea- Cercetator Stiintific – Medic Primar Radiolog  la Clinicile Phoenix și Cornel Săulescu – Medic Primar Radiolog Clinicile ExMed.

Cum funcţionează TUMOR BOARD?

Prin intermediul unei platforme informatice dedicate de gestionare multidisciplinară a pacienților cu cancer, medicii specialişti colaborează în vederea elaborării unui diagnostic unic şi implementarii unei scheme de tratament personalizat pentru fiecare caz in parte.

Practic, pacientul diagnosticat sau cel cu o suspiciune de cancer vine în centrul ExMed.

Cazul este introdus într-un circuit intern (dacă exista doar suspiciune de boală se urmează o anumită procedură pentru stabilirea unui diagnostic cât mai corect. În cazul în care pacientul vine cu un diagnostic clar, acesta intră în Tumor Board). Un factor important este timpul. Toti medicii colaborează astfel încât investigaţiile pe care trebuie să le urmeze pacientul să fie deja stabilite până la revenirea acestuia în clinică, pentru a nu se pierde timp între etapele procedurale.

Astfel,  există colaborare între oncolog, radiolog, radioterapeut, anatomo-patolog, chirurg oncolog și navigator de pacienți.

La eveniment au participat aproximativ 100 de medici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here