Evaluare Națională 2023 – Mâine are loc proba la Matematică; primele rezultate vor fi publicate pe 28 iunie

0

Absolvenții de clasa a VIII-a se întorc, mâine, în sălile de examen, pentru a susține proba la Matematică din cadrul Evaluării Naționale. Luni, aceștia au susținut proba la Limba și literatura română, iar proba la Limba și literatura maternă este programată joi, 22 iunie. Toate cele trei probe sunt scrise.

 

La nivel național, conform situației centralizate de către Ministerul Educației pe baza informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene, peste 161.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși în vederea susținerii examenului, organizat în 3.533 de unități de învățământ/centre de examen.
Rezultatele inițiale vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00, iar contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).
Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori.
Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie, potrivit calendarului.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Codurile individuale vor fi distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, este media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele din cadrul Evaluării Naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here