Evaluare Națională 2021: Rata de promovare în Teleorman, înaintea contestațiilor – 64,9%. Un singur candidat a obținut media 10

0

Rezultatele înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională în perioada 22-25 iunie 2021 au fost publicate, marți, pe site-ul dedicat – evaluare.edu.ro. La nivelul județului Teleorman, rata de participare a fost de 92,7%, astfel că 1.812 candidați au fost prezenți la proba de limba română, iar1.813 candidați prezenți la matematică (dintr-un total de 1.955 de absolvenți înscriși).

Din totalul candidaților prezenți la examen, 1.173 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), rezultând o rată de promovabilitate de 64,9%.
Un candidat a încheiat examenul cu media generală 10 (zece), mai exact o absolventă de gimnaziu de la Liceul Teoretic Marin Preda din Turnu Măgurele.

La proba de Limba și literatura română, 1.369 de candidați (75,6%) au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 5 candidați au fost notați cu 10 (zece).
La proba de Matematică, 993 de candidați (54,8%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 11 candidați au obținut nota 10 (zece).

Niciun elev nu a fost eliminat din examen în județul Teleorman din cauza unor tentative de fraudă.
Rezultatele au fost publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat și comunicat fiecărui candidat.

Elevii nemulțumiți de notele primate pot depune contestații și miercuri, 30 iunie (în intervalul orar 8:00-12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale ale Evaluării Naționale vor fi afișate în data de 4 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here