Evaluare Națională 2021: 143 de candidați din județ au absentat de la proba de Limba și literatura română

0

Prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (Limba și literatura română) – sesiunea 2021 s-a desfășurat marți, 22 iunie, iar conform datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean, s-au înscris la examen 1.955 de absolvenți de clasa aVIII-a din Teleorman. Au fost prezenți în sala de examen 1.812 candidați, în timp ce 143 au absentat de la prima probă. De asemenea, nu a fost eliminat niciun candidat din examen pentru tentativă de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă scrisă (Matematică) va avea loc joi, 24 iunie, iar ultima probă (Limba și literatura maternă) va fi susținută vineri, 25 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here