Eugen Pîrvulescu: “Fără noi taxe pentru români! Fără impozitare progresivă!”

0

PNL a susținut dintotdeauna cota unică de impozitare, iar până în prezent nu a existat în coaliție o discuție despre introducerea de noi taxe și impozite sau despre modificarea Codului Fiscal, a transmis senatorul PNL Eugen Pîrvulescu, referitor la discuțiile apărute în spațiul public, în ultima perioadă, potrivit cărora s-ar pregăti un sistem de impozitare progresivă. Potrivit liderului PNL Teleorman, “cota unică a adus o mai bună colectare la bugetul de stat decât impozitul progresiv”.

Fără noi taxe pentru români! Fără impozitare progresivă!
În ultima perioadă, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora guvernul Nicolae Ciucă ar pregăti noi taxe și trecerea la impozitare progresivă.
Până în acest moment, nu a existat în coaliție o discuție despre introducerea de noi taxe și impozite sau despre modificarea Codului Fiscal. PNL a susținut dintotdeauna cota unică de impozitare. Aceasta este formula corectă, care și-a dovedit eficiența, fără echivoc.
Fiecare persoană, indiferent de câștig, plătește același procent. Matematic, oricine câștigă mai mult plătește mai mult, este un calcul foarte simplu: 10% din 5000 lei, de exemplu, înseamnă mai mult decât 10% din 2500 lei. Prin urmare, cei cu venituri mai mari plătesc un impozit mai mare.
Eu, în calitate de senator liberal, am susținut, susțin și voi susține întotdeauna cota unică de impozitare și niciodată nu voi acorda votul meu unei variante care a mai fost aplicată în trecut și s-a dovedit a fi complet ineficientă, atât pentru statul român, cât și pentru cetățeni.
Cota unică a adus o mai bună colectare la bugetul de stat decât impozitul progresiv. Premierul PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat în repetate rânduri că în acest an nu vor fi introduse noi taxe și nu vor fi majorate cele existente”, a transmis senatorul PNL Eugen Pîrvulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here