Eugen PÎRVULESCU: Creşterea pensiilor a fost folosită de către PSD, exclusiv în scop electoral de fiecare dată.

0

Din păcate pentru votanții care au ieşit la pensie inflația și creşterea preţurilor au muşcat adânc dintr-o majorare nesusținută economic.

Pensiile au crescut valoric (în cifre) conform datelor Institutului Național de Statistică (INS) cu circa 33% din 2015 până în prezent, punctul de pensie crescând de la 830 de lei în 2015, la 1.100 de lei  în 2019.

Însă, pe fondul lipsei unor măsuri de creştere a productivităţii muncii sau a investitiilor, inflaţia datorată devalorizării monedei naţionale a erodat cu 22,5% pensia reală, iar majorările la produsele nealimentare, alimentare și servicii au mai redus cu încă 9,3 % această creştere (la produse nealimentare, prețurile au crescut cu 8,75%, la cele  alimentare in medie cu 9,93%, iar serviciile sunt mai scumpe cu 7,72%), puterea de cumpărare rămânând practic la fel.

În mod concret, puterea de cumpărare a pensionarilor, inclusiv a teleormănenilor, nu a crescut decât cu 1%, adică am avut o falsă creştere a pensiilor în termeni reali, totul fiind doar o păcăleală marca PSD cu unicul scop de a obţine voturi.

Privește în portofelul tău și îmi vei da dreptate, cu pensia ta nu iei mai multe bunuri decât acum patru ani.

Nu te mai lasa păcălit de cei care vor doar votul tău şi îți vând iluzii.

Creșterile majore de pensii fără a fi însoțite de măsuri economice nu duc decat la înrăutățirea semnificativă a situației deficitului bugetar, slăbind finanțele publice și așa fragile ale țării. Pe acest drum, finanțele publice și economia României vor fi profund destabilizate, iar viitorul copiilor și nepoţilor tăi este distrus iremediabil.

Eugen Pîrvulescu – senator de Teleorman

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here