Eugen Pîrvulescu: “Am avut onoarea să fac parte din delegația care a reprezentat România la întrevederea cu prim-ministrul Republicii Coreene, domnul Han Duck-soo ”

0

Senatorul PNL de Teleorman Eugen Pîrvulescu a luat parte, miercuri, la întrevederea cu prim-ministrul Republicii Coreene, domnul Han Duck-soo, cu ocazia aniversării a 15 ani de la semnarea Parteneriatului Strategic bilateral, primul parteneriat de acest fel semnat de România cu o țară asiatică.

 

Despre întâlnire, liderul liberal din județ spune că a fost una mai mult decât benefică, fiind discute o serie de subiecte de interes pentru cele două țări, între care întărirea parteneriatului dintre cele două părți, în special în domeniile economice și sectoriale. De asemenea, spune senatorul PNL, un alt subiect dezbătut a fost facilitarea investițiilor în România și construirea unor fabrici coreene, în scopul intensificării cooperării dintre cele două state privind energia verde și a tehnologiei digitale.

“Astăzi am avut onoarea să fac parte din delegația care a reprezentat România la întrevederea cu prim-ministrul Republicii Coreene, domnul Han Duck-soo, cu ocazia aniversării a 15 ani de la semnarea Parteneriatului Strategic bilateral, primul parteneriat de acest fel semnat de România cu o țară asiatică.
Delegația din care am făcut parte a fost condusă de președintele Senatului României, doamna Alina Gorghiu, iar în cadrul întrevederii s-a discutat despre întărirea parteneriatului dintre cele două părți, în special în domeniile economice și sectoriale.
De asemenea, un alt subiect important care s-a dezbătut l-a constituit facilitarea investițiilor în România și construirea unor fabrici coreene, în scopul intensificării cooperării dintre cele două state privind energia verde și a tehnologiei digitale.
Cu această ocazie, în calitate de reprezentanți ai României, am asigurat partenerii de dialog de solidaritatea țării noastre în ceea ce privește situația din Peninsula Coreeană și ne-am exprimat aprecierea față de eforturile Republicii Coreea de a promova pacea și stabilitatea.
Ultimul subiect al întrevederii l-a reprezentat alăturarea României la OECD, susținută de Republica Coreea, iar la final am anunțat susținerea Summitului Inițiativei celor Trei Mari, care se va desfășura pe 6 Septembrie 2023, precum și a Forumului Afacerilor celor Trei Mari, ce va avea loc pe 7 Septembrie 2023”, a transmis senatorul PNL de Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here