Epidemia de gripă a închis grădinițele din municipiul Alexandria

0

Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar Teleorman au hotărât să suspende activitatea în toate grădinițele din Alexandria. Decizia a fost luată în  urma declarării epidemiei de gripă la nivel național.

“Rămân în vigoare măsurile dispuse către spitalele din județ;
-Refacerea urgentă a stocurilor de antivirale de către spitalele care internează cazuri de infecții respiratorii acute.
-Instituirea terapiei antivirale imediat dupa internare la toți pacienții care prezintă tablou clinic compatibil cu gripa – febra și tuse, respectiv cu gripa severa (SARI) – febra, tuse și dispnee, cu debut în ultimele 10 zile, fără a aștepta rezultatul de laborator.
-Instituirea tratamentului profilactic cu antivirale la contactii pacienților internați: inițial pacienți din același salon și personalul care îi ingrijește, chiar dacă au fost vaccinați cu minimum 2 săptămâni înainte.
-Vaccinarea urgentă a personalului nevaccinat.
-Refacerea urgentă a stocurilor de echipament de protecție și utilizarea corespunzătoare a acestuia.
-Refacerea urgentă a stocurilor de antiseptice și dezinfectante, pentru o igiena riguroasă a mâinilor și a suprafețelor.
-Transferul imediat al cazurilor cu tablou clinic compatibil cu gripa/gripa severa (SARI) în spitalul/secția de boli infecțioase. În caz de supra-aglomerare a acestuia/acesteia se vor asigura condiții de izolare pe secția de origine sau într-o altă secție, cu personal dedicate”, informează DSP Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here