Emoții pentru sute de mii de elevi – Începe Bacalaureatul

0

Examenul de Bacalaureat 2018 începe luni, cu prima probă, cea de la Limba și Literatura Română, urmând apoi cea la Limba şi Literatura maternă, marţi, 26 iunie, iar proba obligatorie a profilului se va desfăşura miercuri, 27 iunie. Ultima probă, cea la alegerea profilului, va fi pe 28 iunie.

Pe 25 iunie, absolvenţii de liceu dau examenul scris la română, urmat, pe 26 iunie, de proba la Limba şi Literatura maternă, respectiv maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană sau italiană.

Pe 27 iunie se va desfăşura proba obligatorie de profil, adică matematică sau istorie şi ultima probă este cea la alegere, în funcţie de specializare şi este susţinută pe 28 iunie.

Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie, până la ora 12:00, fiind urmată de depunerea contestaţiilor între orele 12:00 şi 16:00.

Între 5 şi 8 iulie, vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie. Rezultatele vor fi afişate atât la instituţiile de învăţământ cât şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here