Elevii se întorc în bănci din 8 februarie. Victor Drăgușin: “Școlile, liceele și grădinițele din Alexandria sunt pregătite”

0

Majoritatea copiilor se vor întoarce fizic la şcoală, începând de luni, 8 februarie, când începe al doilea semestru, iar cursurile se vor desfășura după cele trei scenarii, verde galben și roșu, în funcție de numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 din fiecare localitate. Decizia a fost luată, marți, și anunață de președintele Klaus Iohannis.

Tot marți, primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, a anunțat că școlile, liceele și grădinițele din municipiul reședință de județ sunt pregătite pentru reluarea cursurilor cu prezenţă fizică.

Potrivit primarului PSD, toate grupurile sanitare din unitățile de învățământ alexăndrene au apă caldă, dozatoare de săpun şi uscătoare de mâini, prosoape de hârtie, dispensere pentru dezinfectanţi la intrările/ ieşirile din sediile şcolilor, precum şi la intrarea în fiecare sală de clasă, termometre digitale non-contact, termoscanere şi camere cu termoviziune, care identifică persoanele a căror temperatură corporală este mare, imediat ce intră în şcoală.

De asemenea, spune Victor Drăgușin, au fost alocate unităților școlare în funcţie de solicitări, fondurile necesare pentru achiziţionarea şi montarea pereţilor despărţitori din plexiglas, în sălile de clasă în care nu s-a putut asigura distanţa minimă între elevi

“Totodată, am alocat sume suficiente din bugetul local, fiecărei unităţi de învăţământ, conform solicitărilor acestora, pentru achiziţionarea măştilor necesare atât pentru elevi, cât şi pentru toate cadrele didactice, dar şi pentru achiziţionarea tuturor materialelor necesare respectării măsurilor de igienă, de prevenire a răspândirii bolilor infecţioase şi distanţare, pentru cazul în care se va lua decizia prezenţei tuturor elevilor la şcoală. Mai mult decât atât, întrucât personalul care asigură curăţenia în unităţile de învăţământ este insuficient iar I.S.J. Teleorman nu a deblocat toate posturile, Primăria Municipiului Alexandria a alocat unităţilor de învăţământ fondurile necesare încheierii unor contracte de prestări servicii cu firme specializate, astfel încât să fie respectate toate normele în vigoare”, a mai precizat Victor Drăgușin, primarul municipiului Alexandria.

Mai mult, până la finalul săptămânii, în toate unităţile de învăţământ va fi efectuată şi dezinfecţia tuturor sălilor de clasă şi spaţiilor în care îşi vor desfăşura activitatea elevii.

“Pe lângă toate aceste măsuri de siguranţă, în toate unităţile de învăţământ preşcolar, gimnazial şi liceal, va fi efectuat triajul la sosirea elevilor de către asistentele medicale repartizate de Direcţia de Asistenţă Socială Alexandria, astfel încât să fie eliminat riscul pătrunderii oricăror pesoane care prezintă simptomele unei boli infecţioase”, a mai transmis Victor Drăgușin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here