După trei ani de la semnarea contractului, începe modernizarea DN52 Alexandria-Turnu Măgurele; Grindeanu: “Am dorit să marchez începutul acestui şantier, s-a dat ordin de începere. Durata e de 18 luni”

0

După trei ani de la semnarea contractului, Compania Națională de Drumuri începe modernizarea Drumului Național 52, dintre Alexandria și Turnu Măgurele. Alături de Adrian Gâdea, președintele CJ Teleorman, parlamentari și primari din județ, în municipiul de la Dunăre au fost prezenți, joi, la începerea șantierului pentru acest obiectiv de investiții, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu și directorul general al CNAIR Cristian Pistol.

Proiectul prevede reabilitarea a aproximativ 46 de km. de drum, reabilitarea a șase poduri și execuția a două poduri noi, amenajarea a 33 de podețe, realizarea a două parcări de 6.000 m2, realizarea benzii a 3-a pe două sectoare de drum, reamenajarea intersecțiilor cu drumurile existente, clasificate, dar și lucrări de siguranța circulației, semnalizare și marcaje rutiere.

Contractul are o valoare totală de 150.324.726,34 de lei (cu TVA inclus) a fost semnat la data de 26 august 2019, iar durata de execuție a lucrărilor va fi de 18 de luni., potrivit datelor oficiale.

În întâlnirea de la Turnu Măgurele, Sorin Grindeanu a vorbit și despre un alt obiectiv de investiții extrem de important pentru județul Teleorman – Drumul de mare viteză București-Alexandria. Potrivit vicepremierului Grindeanu, în prezent este elaborat Studiul de Fezabilitate, în baza unui contract semnat în primăvara acestui an, iar din 2023 urmează proiectarea și demararea construcției acestui important proiect de infrastructură rutieră.

“Am dorit să marchez începutul acestui şantier, s-a dat ordin de începere. Durata e de 18 luni. Sunt convins că autorităţile locale aflate în sală vor oferi tot sprijinul necesar constructorilor astfel încât să se înscrie toată lumea în termenii contractului. Am avut o discuţie cu compania care a câştigat această licitaţie. Sunt 18 luni în care trebuie să fie finalizat. Doar că mai trebuie ceva să se întâmple în perioada următoare, trebuie să fie finalizat şi studiul de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Alexandria – Bucureşti şi acest lucru va fi finalizat în prima parte a anului viitor, urmând ca imediat cum este finalizat acest studiu de fezabilitate, să lansăm o licitaţie de proiectare + execuţie. Acest drum de mare viteză, absolut necesar judeţului Teleorman”, a spus Sorin Grindeanu, joi, la Turnu Măgurele.

De asemenea, a mai explicat Sorin Grindeanu, în paralel, alături de modernizarea DN52, un alt obiectiv important pentru Ministerul Transporturilor îl reprezintă infrastructura rutieră din Portul Turnu Măgurele.
Mai exact, cheul acestui important port dunărean va fi refăcut, iar platformele portuare vor fi reabilitate, ca și drumul de acces în Port.
Vor mai fi realizate lucrări și pentru: alimentarea cu apă a navelor; alimentarea cu apă pentru combaterea incendiilor; evacuarea apelor pluviale prin rigole amplasate paralel cu cheul.

Prin modernizarea infrastructurii aferente Portului Turnu Măgurele se estimează, în următorii șapte ani, o creștere a volumului de mărfuri de la 268.216 tone la 392.000 tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here