Dr. Andra Roncea (Priboi): “Sunt onorată că am primit această distincție, care este de fapt o încununare a tot ceea ce am făcut noi toți la Spitalul Caritas”

0

În cadrul unei conferințe de presă, la care au participat directorul Direcției de Sănătate Publică Teleorman Stelian Cristea și Managerul Spitalului Caritas Roșiori de Vede, dr. Valetina Robu, Andra Ligia Roncea (Priboi), medicul din Teleorman decorat de președintele României cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler, „în semn de apreciere pentru profesionalismul, dăruirea, curajul și solidaritatea manifestate în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19”, cu ocazia Zilei Naționale a României, a vorbit, vineri, despre semnificația distincției primite, atât pentru ea cât și pentru spitalul în care își desfășoară activitatea.

“Mă simt același om ca și înainte. Nu mi-a adus în plus decât onoarea de a primi această decorație. Eu sunt aceeași, nu am cum să mă schimb, să fiu altfel. (…) Sunt onorată că am primit această distincție, care este de fapt o încununare a tot ceea ce am făcut noi toți la Spitalul Caritas. Deși pe acest brevet scrie numele Roncea, el reprezintă toată munca și tot efortul depus de noi toți la un loc, pentru că am trecut împreună prin momente foarte grele, printr-o muncă asiduă, au fost momente în care ne-am lăsat familiile și tot ce aveam de făcut pentru a rămâne alături de pacienții noștri”, a spus dr. Andra Roncea (Priboi), referitor la distincția primită de 1 Decembrie, la Palatul Cotroceni.

Despre cum a ajuns să fie decorată dr. Andra Roncea (Priboi) a vorbit directorul DSP Teleorman, Stelian Cristea. Potrivit acestuia, printr-o adresă primită de la Ministerul Sănătății, se cerea instituției din Teleorman să facă două propuneri de cadre medicale care s-au remarcat în perioada trecută de la debutul epidemiei de COVID-19. Una dintre cele două propuneri a fost dr. Andra Ligia Roncea (Priboi), care a și fost aleasă pentru acordarea distincției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here