DNA continuă audierea apropiaților lui Liviu Dragnea. Adrian Gâdea a ajuns în fața procurorilor

0

DNA continuă audierea oamenilor lui Liviu Dragnea. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, a ajuns joi în faţa procurorilor, anunță Antena3.

Săptămâna trecută DNA a anunţat punerea acestuia sub urmărire penală în dosarul închirierii suspecte a insulei Belina, unde presa a scris că pescuieşte Liviu Dragnea, și a unor suprafeţe din brațul Pavel al fluviului Dunărea.

Trei luni de dragoste l-au costat 13.700 lei

Procurorii anticorupție precizează că, în luna ianuarie 2014, Adrian Ionuț Gâdea, în calitate de președinte al CJ Teleorman, beneficiind de ajutorul lui Mircea Dumitrescu, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu ar fi îndeplinit acte prevăzute în dispozițiile legislației primare, fapt ce ar fi condus la încheierea cu o societate comercială și o altă persoană a trei contracte de închiriere având ca obiect părți din insula Belina și brațul Pavel al fluviului Dunărea (în suprafață totală de 80 ha).

CJ Teleorman a inchiriat insula Belina fara a organiza licitatie

Concret, arată DNA, aceste contracte ar fi fost încheiate pe o perioadă de 10 ani (la prețuri de 1.900 lei/ha/an, 2.792 lei/lună și 3.988 lei/lună, toate fără TVA), fără organizarea unei licitații și fără inițierea și parcurgerea procedurii de emitere a unei hotărâri de consiliu județean.

„Scopul acestora era darea suprafețelor respective în folosința temporară a locatarului pentru creșterea peștelui în regim natural, fără furajare, pentru pescuit sportiv și agrement, interzicându-se desfășurarea oricăror altor activități”, arată DNA.

Potrivit anchetatorilor, respectivele contracte ar fi făcut obiectul controlului financiar preventiv, viza fiind acordată în aceeași zi, 16 ianuarie 2014, de către Nela Dorica Iordan, inspector în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, în condițiile în care aceasta cunoștea modalitatea de încheiere a acelor documente.

„Prin aceste demersuri a fost cauzată o vătămare a intereselor publice, legitime ale CJ Teleorman, totodată, fiind obținut un folos necuvenit de către beneficiarii contractelor, reprezentat de dobândirea imobilelor respective”, se menționează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here