“Despre Brâncuși – 146 de ani” – expoziție dedicată celui mai mare sculptor român, deschisă la Centrul Multifuncțional pentru Tineri

0

Viceprimarul Alexandria Ionela Ene a participat, luni, alături de Păun Costel, sculptor în piatră de râu de pe meleaguri teleormănene și Băcilă Elian, pictorul de negru al României – pictură abstractă, la vernisajul expoziției “Despre Brâncuși – 146 DE ANI”, dedicată celui mai mare sculptor roman, Constantin Brâncuși, în foaierul Centrului Multifuncțional pentru Tineri Alexandria.

La evenimentul prezentat de Virgil Cojocaru, COVER membru U.A.P.R., a participat, în calitate de invitat, și actrița Doina Ghițescu.

Păun Costel este artist plastic din Roșiorii de Vede și are o activitate îndelungată în domeniul sculpturii, de peste 10 ani, timp în care a organizat numeroase expoziții în județ dar și în țară, fiind apreciate atât de public, cât și de criticii de artă.

Elian Băcilă are încă de anul trecut o lucrare expusă la Casa Albă și a primit chiar și o scrisoare de mulțumire pentru lucrarea expusă “50+1 state”, de la Președintele Americii, Joe Biden.

Expoziția rămâne deschisă în perioada 21-27 februarie, pentru a marca și la Alexandria “Ziua Națională Constantin Brâncuși”, având în vedere faptul că anual, la data de 19 februarie, se sărbătorește aniversarea celui mai mare sculptor român.

Legea prin care data de 19 februarie a fost declarată “Ziua Brâncuși”, ca sărbătoare națională, a fost promulgată în 27 noiembrie 2015 iar anul acesta s-au împlinit 146 de ani de la nașterea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here