Deranjați că nu au fost primiți în sala în care se discuta despre înființarea rețelelor de gaze naturale în localitățile din județ, primarii PSD au plecat de la întâlnirea la care asistau în sistem videoconferință

0

Primarii din Teleorman s-au întâlnit cu Mihai Leahu, director general adjunct al TRANSGAZ, Mircea Man, vicepreședinte al ANRE, și Petrică Bârleanu, șef serviciu Distribuție Oltenia SA, pentru a discuta despre înființarea și dezvoltarea rețelelor de gaze naturale la nivelul localităților din județ, întâlnirea fiind una mai mult decât necesară în condițiile în care în niciuna dintre localitățile rurale din județ nu funcționează rețele de gaze. La ședința de lucru care a avut loc în sala de ședințe a Palatului administrativ, au luat parte Emilia Paraschivescu, prefectul județului Teleoman, subprefecții județului, Nicoleta Voicu și Sergiu Iordan și senatorul PNL Eugen Pîrvulescu.

Și, dacă cei mai mulți dintre primarii din Teleorman s-au aflat în sala mare de ședințe din Palatul administrativ, pentru respectarea normelor sanitare în vigoare, mai mulți edili au fost participat în sistem videoconferință, din alte două săli ale instituției. Acest lucru i-a iritat pe primarii care nu au avut acces în sala mare de ședințe, mai ales că, susțin aceștia, din sala în care se aflau ei, una mica în care nu se punea problema respectării distanțării sociale, nu se auzea nimic din ceea ce se discuta. Așa că, la câteva minute după începerea efectivă a întâlnirii de lucru, primarii care asistau online la discuții, toți din partea PSD, au părăsit încăperea în care se aflau și s-au deplasat la ușa sălii mari de ședințe, acolo unde oficialii își țineau discursurile.

Au ținut să-și exprime nemulțumirea primarul de la Orbeasca, Gheorghe Budică, și primarița de la Uda Clocociov, Florica Bărbulescu, cei doi acuzând faptul că repartizarea pe săli s-a făcut pe criterii politice, cu toate că invitațiile trimise către primari au fost toate pentru sala mare de ședințe. Primarii PSD au venit „înarmați” cu documentația făcută deja pentru înființarea rețelelor de gaze naturale, însă nu au avut cui să o arate, din moment ce nu au avut acces în sala în care se purtau discuțiile.

Discuțiile aprinse de la ușa sălii, în care reprezentanții ANRE și TRANSGAZ răspundeau primarilor cum anume pot realiza proiectele de alimentare cu gaze natural în localitățile pe care le conduc, s-au terminat odată cu apariția unui echipaj de poliție, care fusese chemat pentru că în instituție era perturbată ordinea publică, și cu părăsirea clădirii de către primarii PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here