Deputat PSD Florin Piper Savu: „Guvernul este interesat prea mult de meciul politic din curtea sa și prea puțin de problema educației”

0

Guvernul este mai interesat de meciul politic din curtea sa și mai puțin de problema educației, în ciuda intererului manifestat atât de părinți, cât și de copiilor și dascăli referitor la modul în care vor fi derulate cursurile odată cu întoarcerea copiilor în bănci, spune deputatul PSD Florin Piper Savu.

Potrivit alesului social-democrat, Guvernul trebuie să înțeleagă că poartă întreaga responsabilitate pentru redeschiderea școlilor și că nu este o soluție să paseze problema dascălilor, părinților și autorităților locale.

„Un copil îşi câştigă abilităţile de comunicare, de învăţare dacă interrelaţionează cu ceilalţi copii, cu profesorii sau cu alte persoane. De câte ori nu ne-am plâns, părinți fiind, că petrec prea mult timp în fața gadget-urilor, iar școala on-line ne-a obligat să acceptăm copilului nostru, ore în plus în faţa computerului / tabletei / telefonului sau a televizorului. (…) Cunosc îngrijorarea colegilor mei privind riscul la care se expun, cu atât mai mult cu cât, guvernul nu a fost în stare să asigure vaccinarea cadrelor didactice, așa cum știu și determinarea lor de a-și face datoria. M-am exprimat de fiecare dată, pentru începerea școlii în siguranță atât pentru dascăli cât și pentru elevi și familiile lor și consider, în continuare, că măsura testării rapide este o soluție. Din păcate, guvernanții nu sunt capabili să asigure redeschiderea școlilor în siguranță”, susține deputatul PSD de Teleorman, Florin Piper Savu, care subliniază că dascălii au făcut tot ce au putut în condițiile în care componentă educațională a fost în mare parte o improvizație.

În susținerea afirmațiilor sale, Florin Piper Savu aduce mai multe argumente, respectiv: programa școlară care nu a fost adaptată la predarea online; tezele au fost anulate chiar în timpul anului școlar, cu puțin timp înainte de momentul în care trebuia susținute; Ministerul nu a oferit dascălilor nicio soluție pentru evaluarea online securizată sau standardizată a elevilor; programele remediale esențiale pentru recuperarea materiei pierdute au fost inexistente în primul semestru din acest an școlar; construirea Bibliotecii Școlare Virtuale, prevăzută de lege educației încă 2011, nu a putut fi realizată, deși era atât de necesară predării on-line; micșorarea numărului elevilor la clasă, deși promisă, s-a realizat aproape insesizabil și doar pentru clasele de început de ciclu (clasa 0 și clasa a IX-a) începând cu anul școlar 2021-2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here