Deputat PNL Costel Barbu:“Soluții liberale pentru IMM-urile inovative românești”

0

Crearea unui fond de investiții de capital de risc pentru IMM-urile inovative, inițiativă susținută de președintele PNL Ludovic Orban, a fost inclusă în Programul Național de Redresare și Reziliență, care va fi negociat de Guvernul Cîțu cu Comisia Europeană, a anunțat deputatul PNL Costel Barbu. Noul instrument financiar va permite acordarea de granturi de 200.000 de euro pentru un număr aproximativ 2.000 de IMM-uri pentru activități în domeniul cercetării și inovării.

Soluții liberale pentru IMM-urile inovative românești
Propunerea PNL, susținută de președintele Ludovic Orban, de creare a unui Fond de investiții de capital de risc pentru IMM-urile inovative, a fost inclusă pentru finanțare în Planul Național de Redresare și Reziliență, ce va fi negociat de Guvernul Cîțu cu Comisia Europeană.
Noul instrument financiar pentru finanțarea IMM-urilor, în valoare de 400 milioane de euro, va fi creat în cadrul FNGCIMM și va permite acordarea de granturi de 200.000 de euro pentru un număr aproximativ 2.000 de IMM-uri pentru activități în domeniul cercetării și inovării.
Modelul investiției de capital de risc prevede finanțarea prin participarea directă a Fondului de investiții la capitalul companiilor selectate, urmând ca, după o perioadă de maturizare a investiției, cuprinsă între 3 și 7 ani, Fondul să decidă asupra modalității de valorificare a participației deținute prin răscumpărarea, vânzarea sau lichidarea acțiunilor dobândite prin investiția inițială.
Câștigurile obținute de Fond pe perioada derulării investiției inițiale, sub formă de dividende din profit pentru acțiunile obținute sau ca urmare a vânzării participației deținute la finalul perioadei de finanțare, se vor acumula în cadrul Fondului de investiții pentru finanțarea altor inițiative economice inovative”, explică deputatul PNL Costel Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here